Fri fragt v/køb for min. 599 kr

Tilmeld nyhedsbrev her og få 10% rabat på første køb

Gratis fragt ved køb af 6 valgfrie flasker

Vores forslag til julens vine

Det er nok et spørgsmål mange stiller sig selv lige op til jul. Og med god grund da vi i Danmark har tradition for at servere fed mad i form af and, gås eller flæskesteg - og ofte serveret med kartofler af den søde og almindelig slags, en god fed brun sovs samt dertil hørende rødkål og surt. Men lad os starte fra starten af aftenen, når dine gæster ankommer. 

Velkomst!
Har du lyst til at byde dine julegæster på et glas friske og festlige bobler, når de kommer, så kan vi varmt anbefale en flaske Cava Pink fra den økologiske og biodynamiske producent Parés Baltà, som producerer fremragende Cava. Cavaen er en rosé cava med duft af røde bær. 

Forret
Ikke alle får forret juleaften, og dem der gør, har sikkert nogle helt specielle traditioner. Hjemme hos os os får vi Tarteletter med høns i
asparges juleaften - en tradition der har været i familien i mange år. Men står forretten på laks eller skaldyr som måske nok er mere typisk end Tarteletter, så foreslår vi følgende vine:

Skaldyr: Gewürztraminer fra VDP producenten Fitz-Ritter - lækker og aromatisk

Juleanden
Som udgangspunkt vil vi foreslå en rødvin til juleanden, som er kraftig og som samtidig har lidt sødme, syre samt mellem til høje tanniner. Det kunne fx være vine som en Amarone eller en rødvin lavet på Grenache. Og har du lyst til at prøve en rødvin som ikke er helt så klassisk til jul - men som selvfølgelig stadig passer rigtig godt til julemaden, så kunne det være en kraftig sydfransk rødvin eller en kraftig og frugtig Priorat:

Fremragende Amarone - Maior Amarone fra Villa Rinaldi

Boig Per tur fra Grenache-mesteren Vinyes Domènech

Châteauneuf-du-pape Porte Rouge - en super lækker og klassisk julevin

La Belle Histoire: Rigtig god og kompleks sydfransk rødvin lavet på Syrah og Mourvèdre 

2πr: Kraftig og frugtig rødvin fra Priorat i det nordøstlige Spanien


Er du på udkig efter et alternativ til rødvinen, kan vi varmt anbefale

Rosat de Mitjanit - Kraftig og gastronomisk rosé fra Montsant - virkelig lækker


Risàlamanden og dessertvin
Hvad enten du ønsker at servere et lækkert glas portvin eller du gerne vil servere noget andet end den traditionelle Portvin til juleaftens Risàlamande, så finder du det hos os. Er du på udkig efter noget andet end Portvinen, så kan vi varmt anbefale Vallalta Recioto - en dessertvin fra Italienske Valpolicella og som kommer fra den mindre familieproducent, Costa degli Ulivi som ligger ved byen Fumane. En sødmefuld dessertvin lavet på blå druer fra Corvina, Corvinone og Rodinella vinstokke. Vinyes Domènech laver også en fremragende dessertvin, Vi dolc Natural, på 100% Garnache Peluda (behåret Grenache) - den er ikke helt så tung og sødmefuld som portvinen og Reciotoen, så et frisk pust til risalamanden. Begge er et rigtig godt match til den traditionelle Risàlamande.

Ønsker du en lækker portvin så kan vi fx foreslår Bulas 20 års Tawny eller en hvid portvin Bulas 10 års Tawny

Har du spørgsmål til valg af vine til juleaften og julearrangementer, så er du altid velkommen til at kontakte os på info@soemodvine.dk eller kigge forbi vores butik i Spinderiet i Valby.


Vi ønsker dig og din familie en glædelig jul.