Fri Fragt v/køb for min 599 kr.

Tilmeld nyhedsbrev HER og få 10% på første køb

Forslag til julens vine

Hvilken julevin skal serveres juleaften? Det er nok et spørgsmål mange stiller sig selv lige op til jul. Og med god grund da vi i Danmark har tradition for at servere fed mad i form af and, gås eller flæskesteg - og ofte serveret med kartofler af den søde og almindelig slags, en god fed brun sovs samt dertil hørende rødkål og surt. Men lad os starte fra starten af aftenen, når dine gæster ankommer. 

Velkomst!
Har du lyst til at byde dine julegæster på et glas friske og festlige bobler, når de kommer, så finder du nedenfor 3 forskellige forslag:
Champagne Bonne Étoile:
Champagne på 100% Pinot Noir fra den sydlige del af Champagne. Dette er en af vores rigtig populære Champagner og vil være en herlig måde at byde dine gæster velkommen på.
 
Cava Brut: 
En frugtig og let Cava fra den dygtige producent Parés Baltà. Byder på noter af fx hvide frugter som æble og pære. 
Prosecco Ca' Montini: 
Frugtig, blomstret og halvtør Prosecco som bare smager skønt! 

Forret
Ikke alle får forret juleaften, og dem der gør, har sikkert nogle helt specielle traditioner. Hjemme hos os os får vi Tarteletter med høns i asparges juleaften - en tradition der har været i familien i mange år. Men står forretten på laks eller skaldyr som måske nok er mere typisk end Tarteletter, så foreslår vi følgende vine:
Sancerre fra Antoine de La Farge: 
Elegant, frugtig og mineralsk Sauvignon Blanc fra Loire i Frankrig. 
Mâcon-Villages fra David Fagot: 
Frugtig Chardonnay fra det sydlige Bourgogne i Frankrig. 

Juleanden

Som udgangspunkt vil vi foreslå en rødvin til juleanden, som er kraftig og som samtidig har lidt sødme, syre samt mellem til høje tanniner. Det kunne fx være vine som en Amarone eller en rødvin lavet på Grenache. Nedenfor finder du både forslag til juleanden som er helt klassiske - samt nogle forslag hvis du i år har lyst til at prøve en vin, som ikke er den klassiske Amarone eller Châteauneuf. 

Klassiske Valg
Amarone med lidt alder: 
Amaronen Terre Venetica er en super lækker Amarone fra 2015. Da den har lidt alder, byder den, ud over noter af moden frugt, også på lagrede noter som fx tobak. Farven er en smuk lysebrun farve, der kan give associationer til en Tawny Portvin.  
Côtes-du-Rhône Villages Séguret: 
Mørke bær, rund og fyldig er nogle af de ord, der karakteriserer denne dejlige Rhône-vin fra landsbyen Séguret. Passer rigtig godt til den klassiske julemad.  
Châteauneuf-du-pape fra Domaine La Mereuille: 
Kraftig, frugtig og intens rødvin som passer rigtig godt til den klassiske julemad. 


Spændende alternativer
Boig Per Tu fra Grenache-Mesteren Vinyes Domènech: 
Spansk rødvin lavet på primært Grenache i smuk kombination med Carignan. Producenten bag er Vinyes Domènech, som bare mestrer at lave rødvine, der er Grenache baserede. Kraftig, frugtig og med masser af smag.  

La Belle Histoire fra den lille franske producent Allegria: 
Dette er Allegrias Topvin og er lavet primært på Syrah - og husets bedste Syrah-druer. Den er kraftig, kompleks og passer rigtig godt til den fede julemad.  
Riesling Spätlese fra Fitz-Ritter: 
Vil du gerne servere noget andet end rødvin til din hovedret, så vil et spændende forslag være en Riesling med lidt sødme - fx en Spätlese Erste Large, som har lidt fylde, en god syre samt en let sødme. Syren vil være et godt modspil til den fede julemad og sødmen vil matche de sødlige ingredienser i julemaden.    


Risàlamanden og dessertvin
Hvad enten du ønsker at servere et lækkert glas portvin eller en dessertvin til juleaftens Risàlamande, så finder du det her hos Sømod Vine. 

Portvin: Foretrækker du et glas portvin er det store spørgsmål selvfølgelig, om du ønsker en Ruby som byder på frisk frugt noter eller en Tawny, som i højere grad har noter af tørrede frugter som fx svesker, rosiner, nødder etc. 
Noval Fine Ruby Portvin: 
Ruby Portvin fra Noval, som er en stor anerkendt producent. Deres Fine Ruby er intens og frugtig med en god balance samt dejlig lang eftersmag.   
Bulas Tawny 20 years: 
Virkelig lækker portvin fra huset Bulas. Kompleks og fløjlsblød med noter af bl.a. rosiner og figner.

Dessertvin: Har du i højere grad lyst til at servere en dessertvin så kunne en let sødmefuld rød dessertvin - eller en Sauternes være et godt match til risàlamanden.
Frederiksdal Sur Lie Kirsebærvin: 
Frugtig og kompleks kirsebærvin fra Frederiksdal. Sødmefuld på en balanceret måde. 
Sauternes: 
Selv om en rød dessertvin eller portvin er det klassiske valg, så kan du også servere en Sauternes, hvis du fx vælger at erstatte kirsebær-saucen med en mango eller passionsfrugt sauce.    

Har du spørgsmål til valg af vine til juleaften og julearrangementer, så er du altid velkommen til at kontakte os på info@soemodvine.dk eller kigge forbi vores butik i Spinderiet i Valby.


Vi ønsker dig og din familie en glædelig jul.