Fri fragt v/køb for min. 599 kr

Tilmeld nyhedsbrev her og få 10% rabat på første køb

Riesling Spätlese fra Weingut Heribert Boch, Mosel. 2022

185,00 kr.

Sødlig Riesling Spätlese fra Mosel
Vi skal til Mosel i Tyskland, hvor vi finder familievingården Weingut Heribert Boch ved vinlandsbyen Trittenheim, som er omgivet af vinmarker i det smukke Mosel-landskab. Bag familien Boch står ægteparret Anne og Michael - og Michael vidste meget tidligt at vindyrkning, var hans kald. I 1980'erne var Michael Boch, i en meget ung alder, klar til at overtage sin første vinmark efter sin far. Det gjorde han i en alder af kun 16 år og da han blev 21 år, var han den yngste winemaker i Mosel-området. Michael og Annes søn, Maximillian, er også gået i faderens fodspor og har uddannet sig inden for vin. Idag har vingården stokke på to af de helt store marker i Trittenheim; Altärchen og Apotheke. Vinen her kommer fra marken Apotheke - og Boch dyrker kun Riesling på denne mark - en mark der sine steder har en hældning på op til 70%, hvilket gør arbejdet i marken meget krævende. 

Når druerne ankommer til vinkælderen fjernes stilkene og efter en kort maceration på få timer presses druerne forsigtigt, hvorefter mosten kommer på ståltanke. Selve fermenteringen foregår under kontrollerede og kølige temperaturer for at fastholde frugtigheden i druerne.   

Spätlese: 
De fleste vine er lavet som tørre vine, hvor druens sukker er omdannet til alkohol, men de sødlige vine indeholder stadig en mængde restsukker, som ikke er blev fermenteret og dermed omdannet til alkohol. Denne Spätlese er lavet i en sødmefuld stil, hvilket betyder, at fermenteringen er stoppet inden alt sukkeret er omdannet til alkohol. Sammenligner vi stilen med en Kabitnett Prädikatsweine fra samme område, så er Spätlesen mere koncentreret med mere moden frugt, lidt mere fylde og lidt mere alkohol. Selv om denne Spätlese fra Weingut Heribert Boch er sødmefuld, så findes der også Spätlese, som er lavet i en tør stil.  

Duft- og smagsnoter:
Denne hvidvin er let sødmefuld og har fra naturens side en god syre, som giver en god balance til vinens lette sødme. 

Serveringsforslag:
Du kan fx servere denne Riesling Spätlse til faste oste eller til frugtige desserter som fx æbletærte, frugtsalat, citronmousse, citrontærte og lignende. Du kan naturligvis også servere den som et skønt glas uden noget til.

Specifikationer:
Land: Tyskland
Område: Mosel
Type: Sødlig Riesling
Druer: Riesling
Alkohol: % 
Serveres fx: til faste oste, frugtsalat, citronfromage, citronmousse, æbletærte - eller som aperitif. 
Serveres ved: 6-8 grader
Flaskestørrelse: 75 cl
Økologisk: Nej
Indeholder sulfitter: Ja, alle vine indeholder sulfitter, da de opstår under fermenteringen

Varen kan desværre ikke købes, da der ikke er flere på lager