Fri fragt v/køb for min. 599 kr

Tilmeld nyhedsbrev her og få 10% rabat på første køb

Vinyes Domènech - Montsant, Spanien

Vingård med bæredygtigt mindset

Vinyes Domènech er en familiedrevet vingård, som ligger i det smukke Montsant i Katalonien i det nordøstlige Spanien. Domènech familien har ejet vingården siden 2002, og det er en af de ældste vingårde i Capçanes og derudover ligger den i området for appelationen D.O. Montsant. Montsant er også naboregion til Priorat. 


Vingården ligger i 450-500 m højde. Dette bjergrige område, som er omkranset af skov og underjordiske kilder, nyder godt af briser fra Middelhavet samt af et unikt mikroklima og forskellige jordbundstyper. Vingården ligger ca 10 km i fugleflugt fra havet, hvilket gør, at de får en brise, som er vigtig for at holde temperaturerne nede om sommeren. 


Bæredygtigt mindset
Vinyes Domènech har et bæredygtigt mindset og flere af deres vine er nu også økologisk certificerede. Selve vinggården er også lavet ud fra et bæredygtigt mindset med et ønske om at minimere påvirkningen af det omkring liggende landskab. Eksempelvis kommer op til 90% af elekticiteten fra vedvarende energi og regnvand opsamles og bruges sammen med naturligt kildevand til vingårdens behov. 


Vinmarkerne
Vinmarkerne ligger på stejle skråninger og terrasser med en tæt beplantning, hvilket besværliggør tilgangen til vinmarkerne. Granache er den primære drue hos Vinyes Domènech. 


Høsten
Foregår ved daggry for at undgår de høje temperaturer der er i løbet af dagen og herefter tages druerne til vingården. Druerne fra hver lille terrasse håndteres seperat for at sikre at druerne fra de enkelte terrasser får deres eget "udtryk".