Fri fragt v/køb for min. 599 kr

Tilmeld nyhedsbrev her og få 10% rabat på første køb

Spansk hvidvin fra Vinyes Domènech i Montsant. Rita. 2022

269,00 kr.

Kraftig hvidvin fra spanske DO Monsant og Vinyes Domènech
En kraftig, kompleks og mineralsk spansk hvidvin, som du fx kan servere til fisk eller kylling samt tapas, som ikke er alt for krydret. Producenten Vinyes Domènech, har her ønsket at udtrykke karakteristika og personlighed fra de gamle Grenache stokke, som denne herlige hvidvin kommer fra. Samtidig er navnet på vinen inspireret af en beundringsværdig person for Vinyes Domènech.

De økologisk dyrkede Grenache stokke står i 3 forskellige jordbundstyper. Det bidrager til at hvidvinen bliver mere kompleks og Rita byder dermed på flere lag af forskellige duftnuancer. Enkelte eksempler på nogle af de duftnoter du kan finde er gule æbler, fersken samt krydderier. Rita har ligeledes en god fylde og en lang eftersmag - og så byder den også på en smule "smør-fornemmelse". Rita er fadlagret 5 måneder på gamle franske egetræsfade, hvor hvidvinen har ligget på bærmen.  

Karakteristika:
Farve: Klar og strågul med gyldne reflekser
Druer: 100% hvid Grenache
Alkohol: 14,5%
Serveres ved: ca. 12 grader. Serveres den for koldt, vil du ikke opleve alle smagsnuancerne.
Serveres fx til: Fisk, hvidt kød
Økologisk: Økologisk dyrket, ikke certificeret

Til dig der gerne vil vide lidt mere...
2019 var et fremragende høst år for hvidvinen Rita. Foråret bød på rigeligt med regn og da sommeren var tør, var det en fin balance for at vinstokkene kunne vokse uden at de i løbet af sommeren manglede vand. Høsten af druerne begyndte d. 1. september.  

Læs mere om Vinyes Domènech her


1
+
Tilføj til kurv