Fri Fragt v/køb for min 599 kr.
Smag På Trentino inkl. vine fra podcasten Vin for Begyndere
Denne italienske smagekasse indeholder både de vine som René Langdahl og Jonas Landin fra Vin for Begyndere skal smage i Vin for Begyndere podcasten d. 29. august samt en Chardonnay, en Pinot Nero (Pinot Noir) og en Müller Thurgau. Alle 6 flasker kommer fra Villa Corniole i Trentino, Italien.
Trentino er en del af regionen Trentino-Alto Adige og ligger i det nordøstlige Italien - et område vi ikke har så meget fokus på herhjemme, desværre, da der laves fantastiske vine. Vinene i denne smagekasse kommer fra den lille familie vingård Villa Corniole, der ligger i bjergene ved Valle di Cembra.
Smagekassen består af 6 forskellige vine:
Salísa, TrentoDoc, Millesimato, Brut:
Salísa er en Blanc de Blancs lavet på 100% Chardonnay med appellationen Trento Doc. Trento Doc er en appellation for hvid og rosé mousserende vin, lavet på druer fra Trento og på samme metode som Champagne og Cava, nemlig på den traditionelle metode med 2. fermenteringen i flasken. Salísa er ligeledes en Vintage (Millesimato) og laves kun på de bedste årgange. Den har lagret ca 36 måneder i flasken - og resultatet er en kompleks mousserende vin med noter af bl.a. modne gule frugter samt hasselnød og ristet brød - noter der typisk kommer i forbindelse med en lang flaskelagring.
Læs mere om Salísa
Ramato Pinot Grigio - orangevin:
Med Villa Cornioles Ramato har du mulighed for at smage en af Trentinos "skjulte" skatte, Ramato. Navnet Ramato refererer til områdets historiske vine lavet på Pinot Grigio druer, hvor drueskindet først fjernes efter maceration. Skindkontakten giver vinen en smuk kobberagtig farve - og deraf navnet Ramato, som betyder kobber på italiensk. Ud over farve så giver skindkontakten også ekstra kraft til selve smagen og vinens struktur. Druerne er høstet manuelt og selektivt, hvorefter stilkene er fjernet. Herefter har druerne gennemgået en kold maceration og blevet presset. Selve fermenteringen foregår delvist på ståltanke og delvist på fade, hvor vinen også modnes i ca 12 mdr. Fadlagringen giver bl.a. lidt rundhed og fylde til vinen. Inden vinen frigives modnes den yderligere i flasken.
Læs mere om Ramato her
Teroldego:
Rødvin lavet på druen Teroldego, som er signatur-drue (for de røde druer) i Valle di Cembra, Trentino. Druerne er håndhøstede og selektivt udvalgt. Fermenteringen af druerne sker samtidig med macerationen som varer 8-15 dage - og herefter lagrer vinen primært på ståltanke samt en lille andel på franske barriques. Afslutningsvist lagrer vinen nogle få måneder i flasken. Resultatet er en rødvin med en intens og frugtig duft, masser af smag og runde tanniner.
Læs mere om Teroldego her
Chardonnay
Mineralsk og frugtig Chardonnay lavet på håndhøstede og nøje udvalgte druer. Druerne har efter høsten lagret primært på ståltank samt en lille del på fad - og afslutningsvis modnes vinen yderligere i flasken i nogle få måneder. Resultatet er en hvidvin med mineralitet, elegante vanilje-noter, tropisk frugt og en rig og fyldig smag.
Læs mere om vinen her:
Sagum - Pinot Nero
Denne Pinot Nero (Pinot Noir) byder på en elegant og "kølig" stil. Med en kombination af højde, det "kølige" klima og vestvendte marker er vækstforholdene perfekte for netop at lave en elegant Pinot Noir. Vinen har noter af bl.a. brombær, kirsebær, hindbær, cedertræ, balsamiske noter og en snert af lakrids. Sagum lagres 18 mdr. på egetræsfade og efterfølgende i flasken.
Læs mere om Sagum her
Müller Thurgau
Müller Thurgau er et vaske ægte gadekryds mellem Riesling og Madeleine Royale og blev dannet i 1880'erne af en mand, der hed Müller og som boede i det Schweiziske område Thurgau. Målet var at lave en udgave af Riesling, som var lettere at håndtere og resultatet er en let og aromatisk drue med relativ lav syre. Druerne til Villa Cornioles Müller Thurgau høstes manuelt og udvælges nøje. Vinen har kun ligget på ståltank efterfulgt af yderligere modning i flasken. Resultatet er en frugtig hvidvin - ikke så høj på syre - men bare rund og blød.
Læs mere om vinen her