Fri fragt v/køb for min. 599 kr

Tilmeld nyhedsbrev her og få 10% rabat på første køb

Orangevin, Ramato Pinot Grigio fra Villa Corniole, Trentino

209,00 kr.

Fantastisk Orangevin fra italienske Villa Corniole
Med Villa Cornioles Ramato har du mulighed for at smage en af Trentino-Alto Adiges "skjulte" skatte. Villa Corniole er en af Trentino-Alto Adiges smukt beliggende vingårde - en familievingård som drives af mor og far samt deres tre døtre. Navnet Ramato refererer til områdets historiske vine lavet på Pinot Grigio druer, hvor drueskindet først fjernes efter maceration. Skindkontakten giver vinen en smuk kobberagtig farve men også ekstra kraft til selve smagen og vinens struktur. Druerne er høstet manuelt og selektivt, hvorefter stilkene er fjernet. Herefter har druerne gennemgået en kold maceration og blevet presset. Selve fermenteringen foregår delvist på ståltanke og delvist på fade, hvor vinen også modnes i ca 12 måneder. Fadlagringen giver bl.a. lidt rundhed og fylde til vinen.

Uanset om du er nybegynder eller har stiftet bekendtskab med Orangevinens verden, så er dette et rigtig godt glas. Orangevin er ligesom hvidvin, lavet på grønne druer, men istedet for at fjerne skallerne, så har mosten ligget og macereret på skallerne, så der bliver trukket farve ud samt mere struktur i vinen. Hvor orange vinens farve er afhænger af selve druen og hvor længe mosten har ligget sammen med skallerne. Pinot Grigio er dog typisk en drue, som giver en mere kobber-agtig farve, ligesom denne vin, og ikke en orange farve, da der ikke er så meget farvepigment i Pinot Grigio druens skal. 

Duft- og smagsnoter:
Villa Cornioles Ramato (Orangevin) byder på en frugtig duft kombineret med et delikat strejf af vanilje. Smagsmæssigt er den rund og fyldig og har en lang eftersmag. 

Serveringsforslag:
Orangevinen kan sagtens drikkes som aperitif men er i virkeligheden mere oplagt at servere til mad som fx sushi, muslinger, ost eller en risotto. 

Anmeldelser
Tidligere årgang: Har fået 93 points af falstaff

Specifikationer:
Land: Italien
Appellation: Dolomiti Igt
Område: Trentino, Riana Rotaliana
Druer: Pinot Grigio
Alkohol: 13%
Serveres fx: som aperitif, til fisk, kylling, risotto med asparges, ost, muslinger, sushi 
Serveres ved: 10-14 grader
Økologisk certificeret: Nej - men huset arbejder generelt miljøvenligt og uden kemikalier i marken
Naturvin: Nej
Indeholder sulfitter: Ja, alle vine indeholder sulfitter, da de opstår under fermenteringen

1
+
Tilføj til kurv