Fri fragt v/køb for min. 599 kr

Tilmeld nyhedsbrev her og få 10% rabat på første køb

Teroldego fra Villa Corniole, Trentino i Italien. 2020

214,00 kr.

Virkelig spændende italiensk rødvin på druen Teroldego
Vinen her er lavet på druen Teroldego, som er signatur-druen i Trentino, når vi taler rødvin. Huset bag er bjerg-vingården Villa Corniole, som drives af familien Pellegrini. Her er der fokus på kvalitet og på at udtrykke områdets terroir i vinene. Herudover arbejder Villa Corniole med fokus på miljøet og bruger også tyngdekraft i vineriet, hvor muligt, istedet for maskiner. Villa Corniole har vundet flere priser for denne rødvin - bl.a. blev de udnævnt til at være blandt de bedste 100 vine og vinmagere i Italien i 2021 for netop denne vin. 

Duft- og smagsnoter:
Duften er intens med frugtige noter inkl. strejf af hindbær. Vinen er tør, med masser af smag og behagelige tanniner. Smagsmæssigt kan den godt give lidt associationer til en Amarone, selv om vinen er meget lettere i stilen og kun holder 13%.    

Serveringsforslag:

Denne italienske rødvin kan du servere til mange forskellige retter - fx lasagne, grill-kylling, grillet kalkun, lam, pasta kødsauce samt modne oste.

Anmeldelser:
- Blev i 2022 udnævnt til at være blandt de bedste 100 vine og winemakers i italien af vinanmelderne Luciano Ferraro og Luca Gardini
- Vintage 2018 fik Bronze af Decanter World Wine Awards i 2021

Specifikationer:
Land: Italien
Område: Trentino
Druer: Teroldego Rotaliano 100%
Alkohol: 13%
Serveres fx til: Lasagne, pasta kødsauce, grillet kylling, lam samt modne oste. 
Serveres ved: ca 15-18 grader
Flaskestørrelse: 75 cl
Økologisk: Nej, men Villa Corniole arbejder miljøvenligt
Indeholder sulfitter: Ja, alle vine indeholder sulfitter, da de opstår under fermenteringen

Til dig der gerne vil vide lidt mere:
Fermenteringen tager 8-15 dage ved en kontrolleret temperatur på 26-28 grader. Herefter modnes vinen på ståltank (primært) og en mindre del ligger også på fad. Herefter ligger vinen på flaske i nogle måneder, hvor den forfines yderligere. 

1
+
Tilføj til kurv