Fri Fragt v/køb for min 599 kr.

Tilmeld nyhedsbrev HER og få 10% på første køb

Vin for begyndere Smagekasse: Smag på Trentino, Villa Corniole - 3 flasker

763,00 kr.

Smag På Trentino sammen med Vin for Begyndere
Nu har du mulighed for at smage på vine fra Trentino sammen med René Langdahl og Jonas Landin fra Vin for Begyndere, når de smager 3 vine fra huset Villa Corniole i deres Podcast. Til denne lejlighed har vi sammensat en smagekasse med netop de tre vine, de smager. 

Trentino er en del af regionen Trentino-Alto Adige og ligger i det nordøstlige Italien - et område vi ikke har så meget fokus på herhjemme, desværre, da der laves fantastiske vine. Vinene i denne smagekasse kommer fra den lille familie vingård Villa Corniole, der ligger i bjergene ved Valle di Cembra. 

Smagekassen består af 3 forskellige vine som er klassiske vine fra Trentino:

Salísa, TrentoDoc, Millesimato, Brut:
Salísa er en Blanc de Blancs lavet på 100% Chardonnay med appellationen TrentoDoc. TrentoDoc er en appellation for hvid og rosé mousserende vin, lavet på druer fra Trento og på samme metode som Champagne og Cava, nemlig på den traditionelle metode med 2. fermenteringen i flasken. Salísa er ligeledes en Vintage (Millesimato) og laves kun på de bedste årgange. Den har lagret ca 36 måneder i flasken - og resultatet er en kompleks mousserende vin med noter af bl.a. modne gule frugter samt hasselnød og ristet brød - noter der typisk kommer i forbindelse med en lang flaskelagring. 
Læs mere om Salísa

Ramato Pinot Grigio - orangevin:
Med Villa Cornioles Ramato har du mulighed for at smage en af Trentinos "skjulte" skatte, Ramato. Navnet Ramato refererer til områdets historiske vine lavet på Pinot Grigio druer, hvor drueskindet først fjernes efter maceration. Skindkontakten giver vinen en smuk kobberagtig farve - og deraf navnet Ramato, som betyder kobber på italiensk. Ud over farve giver skindkontakten også ekstra kraft til selve smagen og vinens struktur. Druerne er høstet manuelt og selektivt, hvorefter stilkene er fjernet. Herefter har druerne gennemgået en kold maceration og blevet presset. Selve fermenteringen foregår delvist på ståltanke og delvist på fade, hvor vinen også modnes i ca 12 måneder. Fadlagringen giver bl.a. lidt rundhed og fylde til vinen. Inden vinen frigives modnes den yderligere i flasken.
Læs mere om Ramato her

Teroldego:
Rødvin lavet på druen Teroldego, som er signatur-drue (for de røde druer) i Valle di Cembra, Trentino. Druerne er håndhøstede og selektivt udvalgt. Fermenteringen af druerne sker samtidig med macerationen som varer 8-15 dage - og herefter lagrer vinen primært på ståltanke samt en lille andel på franske barriques. Afslutningsvist lagrer vinen nogle få måneder i flasken. Resultatet er en rødvin med en intens og frugtig duft, masser af smag og runde tanniner.  

Læs mere om Teroldego her

1
+
Tilføj til kurv