Fri fragt v/køb for min. 599 kr

Tilmeld nyhedsbrev her og få 10% rabat på første køb

Vigna del tempo fra Venchiarezza, Friuli. Økologisk. 2023

159,00 kr.

Virkelig lækker og alt andet end klassisk
Vigna del Tempo er en af Venchiarezzas flotte hvidvine og den er lavet på den lokale drue Friulano - og på intet mindre end 9 forskellige kloner af Friulano. Friuli er kendt for sine flotte hvidvine - og Venchiarezza laver både hvidvine på klassiske druer som Pinot Grigio, Chardonnay og Sauvignon Blanc - men også på lokale druer som fx Friulano.

Når druerne ankommer til vinkælderen fjernes stilke og druerne presses forsigtigt. Inden fermenteringen ligger druerne kortvarigt med skallerne. Herefter fermenteres mosten i ståltanke med naturlig gær og ved en temperatur på 18-20 grader. Når fermenteringen er slut, lagrer hvidvinen på bærmen, samtidig med, at der foretages bâtonnage frem til det efterfølgende forår - dvs. at der løbende røres i vinen for at få endnu mere smag fra bærmen. 

Duft- og smagsnote:
Resultatet er en hvidvin, der byder på noter af blomster, frisk ananas, moden nektarin, abrikos samt krydrede noter. I smagen er der fx noter af citrus, grape - og så går den friske ananas og stenfrugter igen. Vinen har en god struktur og balance samt en fin fylde og lang eftersmag.

Serveringsforslag:
Du kan fx servere denne italienske hvidvin til lyst kød som fx kylling, til en lækker omelet eller æggekage - og så selvfølgelig til fisk og skaldyr. 

Specifikationer:

Land: Italien
Område: Friuli
Druer: 100% Friulano
Alkohol: 14%
Serveres fx til: Lyst kød, omelet & æggekage, risotto samt fisk og skaldyr 
Serveres ved: 10-12 grader
Flaskestørrelse: 75 cl
Økologisk: Ja
Vegansk: Nej
Indeholder sulfitter: Ja, alle vine indeholder sulfitter, da de opstår under fermenteringen


Til dig der gerne vil vide lidt mere:

I vinmarken anvender man "double-arched" cane pruning. Druerne høstes typisk i midten af september.

1
+
Tilføj til kurv