Fri fragt v/køb for min. 599 kr

Tilmeld nyhedsbrev her og få 10% rabat på første køb

Venchiarezza Chardonnay. Økologisk. 2023

134,00 kr.

Nyt billede på vej

Italiensk Chardonnay med masser af smag og aroma

Denne hvidvin kommer fra den bjergrige region Friuli-Venezia Giulia, som ligger i det nordøstlige Italien, grænsende op til Slovenien og Østrig. Området er det mindste af de såkaldte ”Tre Venezia”, der omfatter regionerne ”Trentino-Alto Adige”, ”Veneto” og ”Friuli”. Området er kendt for at producere nogle af de bedste hvidvine i Italien.

Venchiarezzas Chardonnay er en hvidvin med masser af duft og smag. Chardonnay er en drue, der i sig selv, ikke har så markante karakteristika - men den tager "smag" af området den dyrkes i samt vinmagerens tryllerier i vinkælderen. Manden bag denne hvidvin er Luca - en virkelig passioneret winemaker, som går meget op i økologisk vindyrkning og som kun laver økologiske vine. Resultatet her er en økologisk hvidvin med masser af smag og duft. 

Efter druerne er høstede og inden vi kan få glæde af hvidvinen på middagsbordet, så afstilkes druerne omhyggeligt og knuses forsigtigt. Herefter bliver en del af mosten gæret i ståltanke ved kontrolleret temperatur på 18-20 C, og en del kommer på fad, hvor det gærer med naturligt gær.

Duft- og smagsnoter:
Intens aroma med ristede noter; duftende og frugtagtig med strejf af grønt æble og tropiske frugter. Smagen er fyldig, frisk, mineralsk og afbalanceret med vedvarende finish.  

Serveringsforslag:
Du kan fx servere Venchiarezzas Chardonnay til hvidt kød, fiske- og skaldyrsretter, pastaretter samt moden ost.

Specifikationer:
Land: Italien
Område: Friuli
Druer: Chardonnay
Alkohol: 13%
Serveres fx til hvidt kød, fiske- og skaldyrsretter, pastaretter og ost.
Serveres ved: 12 grader
Flaskestørrelse: 0,75 L

1
+
Tilføj til kurv