Amphora Roja, 2019 - Hvid naturvin fra en af topproducenterne i Penedès

265,00 kr.

Hvid naturvin fra spanske Parés Baltà i Penedès

Amphora Roja - unik og helt klar naturvin lavet på Xarello
Denne hvidvin er en fantastisk og unik hvidvin - der er kun produceret 2388 stk af denne årgang og vinen produceres kun på druer fra de bedste årgange. Med Amphora Roja har Parés Baltà ønsket at udtrykke elegance, karakter og områdets terroir. Anfora Roja har en skøn elegant duft af hvide frugter som pære kombineret med lidt mere eksotiske dufte. Smagen er frugtig, men kompleks og har også noter af mandler.

Hvidvinen er lavet på druen Xarello, som er en af de typiske druer fra dette område, men druens alsidighed har gjort det muligt for Parés Baltà at lave en anderledes vin. Amphora Roja er fermenteret på ler-amphoraer ligesom Ibererne også gjorde for tusinde år siden. De ler-amphoraer der er anvendt til Amphora Roja er primært lavet af ler, som kommer fra Parés Baltàs egne jord. En lille detalje på flasken er, at alle flaskerne er nummererede.


Parés Baltà har altid dyrket deres vinmarker økologisk og siden 2012 har de også dyrket dem biodynamisk. 


Karakteristika:
Druesorter: Xarello 100%
Farve: Lys gylden og klar
Alkohol: 13,5%
Serveres fx til: Grillet eller ovnsteg fisk
Serveres ved: 10-12 grader (må ikke være køleskabskold, da man så ikke kan opleve alle smagsnuancerne).
Økologisk: Ja - og dyrket biodynamisk
Sulfitter: Uden tilsatte sulfitter


Til dig der gerne vil vide lidt mere...
Hvidvinen har gennemgået en naturlig alkoholisk fermentering med naturlig gær fra druerne. Fermenteringen er sket på ler-amphoraer. Ifølge Parés Baltà er denne naturvin deres mest klare og gennemsigtige vin. Stokkene der er anvendt til denne vin står i 325 meters højde. 

Læs mere om Parés Baltà her

1
+
Tilføj til kurv