Fri fragt v/køb for min. 599 kr

Tilmeld nyhedsbrev her og få 10% rabat på første køb

Silvestris fra Gratavinum i DOQ Priorat - Naturvin. 2021. Økologisk

292,00 kr.

Fantastisk naturvin præget af friskhed og bærduft

Vi har mange der kommer ind i vores vinbutik og er nysgerrige på Naturvin - både de hvide naturvine og de røde. Nogen har smagt lidt naturvin tidligere og for andre er det en helt ny verden. Så hvad enten du allerede har stiftet bekendtskab med naturvin eller det er helt nyt for dig, så har du her mulighed for at prøve en virkelig lækker én af slagsen. Bag Silvestris står den dygtige producent Gratavinum, som er et nyere hus i Priorat, som her har ønsket at skabe en så naturlig vin som mulig, hvor vinen fx har gæret på sin egen gær (istedet for industriel gær) og hvor man ikke har tilført kemikalier i marken.  


Duft- og smagsoplevelser

Silvestris er en intens og kraftig rødvin, domineret af duften af modne frugter og krydderier kombineret med en herlig friskhed. Man fornemmer også at vinen har ligget lidt på fad. 


Serveringsforslag

Silvestris er helt klart en gastronomisk vin, som bør serveres til kraftige retter som fx grillet kød, simreretter, oksekød. Vi anbefaler at rødvinen decanteres 1 timer før servering.    

Anmeldelser af tidligere årgange:

Silvestris 2017: Flaskehalsen har givet Silvestris 2017 ud af 6 stjerner og skriver bl.a. følgende om vinen: "Unik og afstemt helhedsoplevelse".

Silvestris 2015: Er blevet vurderet til at være blandt verdens bedste naturvine*


Karakteristika:

Land: Spanien
Område: DOQ Priorat
Druer: 85% Carignan, 15% Syrah
Farve: Mørk ruby
Alkohol: 14%
Serveres fx til: kraftige retter som grillet rødt kød, simreretter, bøf
Serveres ved: 15-16 grader
Flaskestørrelse: 75 cl
Lagring: Drikkeklar nu - og vil udvikle sig positivt i flasken 5 år fra høsttidspunktet
Økologisk: Ja - og naturvin
Indeholder sulfitter: Ja - men der er ikke tilsat sulfitter. Vin indeholder altid sulfitter, da de opstår naturligt under fermenteringen. 


Til dig der gerne vil vide lidt mere...

Silvestris er lavet på 2 kraftige druesorter, 85% Carignan og 15% Syrah - og druerne er lageret på et mix af franske egetræsfade (40%), amphoraer (40%) og glaskupler (20%) i 7 måneder. Producenten bag, er som nævnt ovenfor, Gratavinum. Og navnet Gratavinum er en sammensmeltning af landsbyen, hvor vingården ligger, Gratallops, samt vinum, som betyder vin på latin - så navnet skal også ses som en hyldest til Romerne, som i sin tid bragte vindyrkning til regionen.


Læs mere om Gratavinum

*Silvestris 2015 er vurderet til at være blandt verdens bedste naturvine af Decanter, januar 2019.


1
+
Tilføj til kurv