Fri fragt v/køb for min. 599 kr

Tilmeld nyhedsbrev her og få 10% rabat på første køb

Satèl-lit fra spanske Parés Baltà. 2019. Økologisk

239,00 kr.

Elegant og kraftig spansk hvidvin fra Parés Baltà lavet på Carignan Blanc
Er du på udkig efter en hvidvin, som er helt sin egen og som har masser af smag - så kunne Satèl-lit fra spanske Parés Baltà være et godt bud. En virkelig lækker og kompleks hvid naturvin med god syre. Hvidvinen er lavet på en gammel sort som kommer fra området kaldet Empordà og som kun dyrkes i begrænset omfang. Druen refereres til som "the invisible", selv om den historisk hører til området. Druens karakteristika er bl.a. "blødhed" og en lækker tekstur. Der laves ikke ret mange af denne vin - og den produceres kun på gode årgange. Af denne årgang er der lavet ca 5500 flasker.  

Duft- og smagsnoter:
Med Satèl-lit får du en helt særlig sanseoplevelse. Hvidvinen har lageret på et mix af fad, glaskupler og ståltanke hvilket bidrager til vinens kompleksitet. Først mødes øjet af en meget mørke gylden hvidvin. I næsen finder du friskhed samt noter af fx ananas og stenfrugt. Smagen byder på citrusnoter, en herlig friskhed samt en god syre og så afsluttes den af en lang eftersmag. En elegant vin med en skøn tekstur, som vi anbefaler serveres til et måltid.

Serveringsforslag:
Du kan fx servere vinen til ovnbagt fisk, lyst kød med cremet sauce samt risretter.

Anmeldelser:
93 points af Guía Peñín i 2021 for årgang 2018

Specifikationer:
Druer: 100% Carignan Blanc
Farve: Mørk gylden
Alkohol: 12%
Serveres fx til: Lyst kød, risret, ovnbagt fisk eller ost
Serveres ved: 10-15 grader
Økologisk: Ja og biodynamisk

Til dig der gerne vil vide lidt mere
Druerne håndhøstes og samles i små kasser for at undgå at de begynder at oxidere. Herefter presses de forsigtigt og fermenteres i ståltanke ved 16 grader i 19 dage. Herefter opdeles druerne i 3 lige store dele, hvor den ene del lagres på fad i 6 måneder, den anden del lagres på ståltanke i 5 måneder og den sidste del lagres på demijohns (glaskupler) i 8 måneder.

Læs mere om producenten bag - Parés Baltà

1
+
Tilføj til kurv