Fri fragt v/køb for min. 599 kr

Tilmeld nyhedsbrev her og få 10% rabat på første køb

Barolo Cru Castagni, Tenuta Reverdito, la Morra, Piemonte. 2019

400,00 kr.

Enkelmarks-Barolo fra det passionerede Piemonte-hus, Reverdito
Frugtig, saftig og elegant Barolo, som i duften kan minde om en Bourgogne. Denne Barolo har, lige som Reverdito Barolo La Morra, en "feminin" stil. Bag vinen står vingården Reverdito, som er drevet af Michele og hans søster Sabrina. Sabrina og Michele er primært dem der tryller i vinkælderen mens forældrene tryller i vinmarkerne. Reverdito ligger i La Morra, en kommune i Piemonte ca 50 km sydøst for Torino. Huset har eksisteret siden år 2000 og her dyrkes vinmarkerne uden kemikalier, der kan påvirke jorden, grundvandet og miljøet - og selv udtrykker de deres tilgang til vinproduktionen på denne måde: “We are winegrowers before we are producers – this is our nature, this is where our deep roots lie.”

Derudover er Reverditos tilgang til vinproduktion bygget op omkring 2 ting; Optimalt arbejde i deres vinmarker som i sidste ende giver druer af fantastisk kvalitet samt brugen af store fade af god kvalitet på 40 og 50 hektoliter. Druerne til denne Barolo står vestvendt i en højde af 270 meter. Druerne er håndhøstede og vinen er fadlagret.  

Duft- og smagsnoter:
Flot og elegant Barolo som i næsen kan minde lidt om en Pinot Noir fra Bourgogne. Duften er frugtig, saftig, let krydret og byder på noter af røde bær. Smagsmæssigt er den også frugtig og saftig med en fin syre samt "runde" tanniner og en lidt tør eftersmag. Et rigtig flot glas rødvin til dig der godt kan lide din Barolo i en lidt mere "feminin" og saftig stil. 

Serveringsforslag:
Du kan fx servere denne enkelmarks-Barolo til fuglevildt, svampe, svamperisotto, kalv samt oste.

Specifikationer:
Land: Italien
Område: Piemonte
Appellation: DOCG
Druer: Nebbiolo
Alkohol:
Serveres fx til: Fuglevildt, kalv, svamperetter, svamperisotto, ost 
Serveres ved: 16-18 grader
Flaskestørrelse: 75 cl
Økologisk: Nej
Indeholder sulfitter: Ja, alle vine indeholder sulfitter, da de opstår under fermenteringen

Til dig der gerne vil vide lidt mere...
Reverdito var med til at grundlægge projektet Green Experience i vinregionen Piemonte - et projekt som er baseret på 10 grundlæggende regler - bl.a. beskyttelse af biodiversitet og det naturlige miljø samt miljøvenlig vinproduktion. 

1
+
Tilføj til kurv