Fri fragt v/køb for min. 599 kr

Tilmeld nyhedsbrev her og få 10% rabat på første køb

Refosco fra Venchiarezza i Friuli, Italien. Økologisk

168,00 kr.

Spændende italiensk rødvin på regionens historiske drue, Refosco
Nyt billede på vej, da vinen har fået ny label
Kan du godt lide frugtige og runde rødvine med masser af smag? Så er denne rødvin måske lige noget for dig. Refosco stammer oprindeligt fra Norditalien og områder som fx Friuli, Trentino og Gavi. Der findes flere Refosco varianter - og denne rødvin fra huset Venchiarezza er lavet på den variant, der hedder Peduncolo Rosso. Huset bag er Venchiarreza og den passionerede winemaker Luca. Luca laver kun økologiske vine - og i hans portefølje er der både klassiske druer som Chardonnay og Pinot Grigio - men også druer som er mindre kendte på vores breddegrader som denne Refosco men også Ribella. 30% af druerne har tørret naturligt ligesom vi kender det fra druerne, der anvendes til Amarone. Herudover så har vinen lageret på fad i 12 måneder. At tørre druerne på denne måde er den traditionelle måde at lave Refosco-vine på. Dog er der kun få producenter, der idag anvender denne metode - og Venchiarezza er den eneste i området, der gør det helt naturligt - dvs. uden ventilatorer og affugtere.   

Duft- og smagsnoter:
Rødvinen er "let" i stilen ligesom en Pinot Noir - og den byder på masser af duft og smag. Den har noter af røde bær, lidt syrlige kirsebær, krydderier samt lidt jordbund.

Serveringsforslag:
Står middagen på en lidt fed fisk og vil du gerne servere rødvin - så kunne Refosco være et godt bud. Den passer også rigtig godt til Tortellini med kødfyld, kylling, kalv, let krydrede retter samt ost.
 

Specifikationer:

Land: Italien
Område: Friuli
Druer: 100% Refosco dal Peduncolo Rosso
Alkohol:14% 
Serveres fx til: Fed fisk, tortellini med kødfyld, ost, kylling, kalv samt let krydrede retter. 
Serveres ved: 18 grader
Flaskestørrelse: 75 cl
Økologisk: Ja
Indeholder sulfitter: Ja, alle vine indeholder sulfitter, da de opstår under fermenteringen

Til dig der gerne vil vide lidt mere...
Venchiarezzas Refosco er fermenteret på naturlig gær og uden temperaturkontrol.1
+
Tilføj til kurv