Fri fragt v/køb for min. 599 kr
Let og frugtig italiensk rødvin på druen Schioppettino
Let, frugtig og masser af smag - det er nogle af de ord, der karakteriserer denne italienske rødvin fra det nordøstlige Italien. Rødvinen kommer fra den lille producent Venchiarezza, som ligger i Friuli. Friuli er især kendt for sine flotte hvidvine, men der laves også lækker rødvin i området.
Manden bag Red Ribella er Luca - en meget passioneret winemaker, som laver nogle fremragende vine - både på klassiske internationale druer som fx Sauvignon Blanc og Pinot Grigio, men også på gamle historiske druer fra området, som ikke er så udbredte på vores breddegrader. Red Ribella er en af dem. Den er lavet på druen Schioppettino. Schioppettino er også kendt som Ribolla Nera og vokser primært i Friuli Venezia Guilia - regionen. Sorten blev næsten udryddet i forbindelse med vinlusen Phylloxera, hvor producenter valgte at genplante franske sorter som Pinot Gris, Sauvignon Blanc, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon og Merlot.
Duft- og smagsnoter:
Vinen har en duft af både røde og mørke bær - bl.a. jordbær og kirsebær. Og det kombineret med lidt blomstrede og jordede noter. De samme noter går igen i smagen kombineret med lidt krydrede noter og noter af peber. Vinen er super saftig med en god syre - og kan sagtens nydes uden mad, da tanninerne er bløde og runde.
Serveringsforslag:
Italiensk rødvin der både kan serveres med og uden mad. Skal den serveres til et måltid kunne det fx være en lidt krydret fisk eller lidt krydret skaldyr, lyst kød som fx kylling, tærter, pizza - og andre italienske tomatbaserede retter.
Land: Italien
Område: Friuli
Druer: Schioppettino
Alkohol:12%
Serveres fx::som aperitif, til lette kødretter, lyst kød, krydret fisk og skaldyr, tærter, pizza og tomatbaserede retter
Serveres ved: 13-15 grader
Flaskestørrelse: 75 cl
Økologisk: Ja
Indeholder sulfitter: Ja, alle vine indeholder sulfitter, da de opstår under fermenteringe