Fri fragt v/køb for min. 599 kr

Tilmeld nyhedsbrev her og få 10% rabat på første køb

Radix Syrah Rosé fra Parés Baltà, Penedès. Økologisk. 2022

255,00 kr.

Unik smagsoplevelse fra Parés Baltà
Denne vin er helt særlig - og alt andet end klassisk. En rosé lavet på Syrah - hvor man godt kan være lidt i tvivl om det i virkeligheden er en let rødvin eller en rosé - og den slags som bare giver et smil på læben. Farven er lys ruby. Radix er både til dig der gerne vil have et glas vin med masser af smag til din hovedret, som ikke er rødvin - og til dig, der gerne vil servere en unik smagsoplevelse til gode venner eller til vinklubben. Radix laves kun på de bedste årgange og i et begrænset antal flasker per vintage. 

Bag vinen står vingården Parés Baltà, som ligger i Penedès, Katalonien. En vingård der har eksisteret siden 1790 og som har stor fokus på at lave vine af høj kvalitet. Husets winemakers er de to kvindelige winemakers, Marta og Maria Elena, som tryller i vinkælderen og som både laver fremragende klassiske vine fra regionen samt vine med et twist som fx Radix eller Satel-lit, som er lavet på druen Carignan Blanc.

Duft- og smagsnoter:

Duften byder på en aromatisk eksplosion af både røde og sorter frugter som fx brombær, kirsebær og jordbær samt noter af peber og syltetøj. Smagsmæssigt er det en kraftig rosé, med de samme noter som i duften. Den er saftig med en afbalanceret syre. 

Serveringsforslag:
Du kan fx servere denne vin som en aperitif - men også til kylling, svinekød samt pasta

Specifikationer:
Land: Spanien
Område: Penedès
Druer: 100% Syrah
Alkohol: 14%
Serveres fx til: Aperitif, kylling, svinekød, pasta samt ost 
Serveres ved: 12-14 grader
Flaskestørrelse: 75 cl
Økologisk: Ja og biodynamisk
Vegansk: Ja
Indeholder sulfitter: Ja, alle vine indeholder sulfitter, da de opstår under fermenteringen


Til dig der gerne vil vide lidt mere:

Druerne til vinen høstes i hånden og ligges i små kasser for, at der ikke opstår oxidering af druerne. Når druerne kommer til vingården gennemgår de en kort maceration på 6 timer ved en lav temperatur. Gæringen sker i ståltanke og tager 5 uger. Vinen har gennemgået minimal intervention i vinkælderen.

1
+
Tilføj til kurv