Fri fragt v/køb af 6 valgfrie flasker

Tilmeld nyhedsbrev her og få 10% rabat på første køb

2πr Økologisk Priorat fra Gratavinum.

254,00 kr.

Økologisk spansk rødvin fra Gratavinum i Priorat
Kraftig, frugtig og balanceret!
2πr er en kraftig og frugtig økologisk rødvin fra Priorat. Priorat er sammen med Rioja de to eneste vinområder i Spanien, som har den højeste nationale klassificering, nemlig DOQ eller DOCa, som man også ser den benævnt. En af de karakteristika man ofte taler om i forbindelse med Priorat er jordbundstypen Llicorella, som er en form for skiffer. Og ud over der laves utrolig lækker vin i Priorat, så er det også et helt unikt vinområde, som ikke ligner mange andre vinområder. Området er meget kupperet med små landsbyer, men for helt at forstå hvorfor det er så unik, så kan vi varmt anbefale en tur til området, da det er svært at beskrive:-)

Duft- og smagsnoter
Farven i glasset er mørk og klar, vinen har en frisk duft af mørke modne bær og blomme, som går igen i smagen. Rødvinen virker først rund, og herefter fornemmer man tanninerne. Vinen har en herlig frisk og lang eftersmag.

Serveringsforslag
Vi anbefaler, at 2πr serveres til et robust måltid, da det er en kraftig vin med tanniner. Du kan fx servere den til grillet kød, and eller til en gryderet.

Vintage 2018
Årgang 2018 i Priorat har generelt fået ud af 5 stjerner af DinVinguide i august 2019.

Karakteristika:
Land: Spanien
Område: Priorat DOQ
Druer: 70% Grenache, 20% Carignan, 5% Syrah, 5% Cabernet Sauvignon
Farve: Flot mørk rubinrød
Alkohol: 15%
Serveres fx til: Kraftige retter som grillet kød, lam med middelhavskrydderier, simreretter og and.
Serveres ved: ca 15 grader - dekanteres før servering
Lagring: Drikkeklar og vil udvikle sig i flasken ca. 7 år fra høsttidspunkt
Flaskestørrelse: 75 cl

Økologisk: Ja
Indeholder sulfitter: Ja - alle vin indeholder sulfitter da de opstår under fermenteringen

Processen bag..
60% lagres i 12 mdr på nye samt 2. og 3. års franske og ungarnske fade. 20% lagres på ler-amphoraer i 10 mdr og 20% på glaskupler i 12 mdr.

Producenten bag..
Gratavinum er producenten bag denne skønne rødvin fra DOQ Priorat. Vingården er af nyere dato og startede op i 2003 og en af målsætningerne for vingården var at skabe økologiske vine, som udnytter de fantastiske forhold Priorat har at byde på, når det gælder produktion af vin. Navnet Gratavinum er en sammentrækning af Gratallops, hvor vingården ligger samt Vinum, som betyder vin på Latin - og vingårdens navn er dermed også en hyldest til Romerne, som var de første til at dyrke vin i området for mange hundrede år siden.

Læs mere om Gratavinum her

1
+
Tilføj til kurv