Fri fragt
 v/køb af 6 valgfrie flasker

Tilmeld nyhedsbrev her og få 10% rabat på første køb

Petit Chablis fra Ellevin i Bourgogne, Frankrig. 2021

179,00 kr.

Chardonnay fra Bourgogne
Petit Chablis fra Jean-Pierre og Alexandre Ellevin. Denne hvidvin er både elegant og kompleks og byder på en duft af bl.a. pære. En hvidvin du fx kan servere til en anretning med forskellige pølser, til fisk, en let forret - eller bare som et godt glas hvidvin.

Chablis ligger i den nordligste del af Bourgogne i Frankrig - i virkeligheden relativt tæt på Paris. Chablis er kendt for sine tørre hvidvine lavet på Chardonnay druen. Området er et såkaldt "koldt klima" inden for vinens verden, og vinene har derfor mere syre end en Chardonnay fra et varmere område. Chablis vine ligger typisk på ståltank og har en frisk og sprød stil. Petit Chablis er ligesom Chablis lavet på 100% Chardonnay - men ofte er den ikke helt så dyr som Chablis.

Den primære appellation Chablis AOC kom i 1938 og 6 år senere, i 1944, kom appellationen Petit Chablis. Generelt findes der 4 forskellige klassifikationer i Chablis, hvor den bedste er Chablis Grand Cru efterfulgt af Chablis Premier Cru, AOC Chablis og Petit Chablis.  


Karakteristika:
Druesorter: 100% Chardonnay
Serveres fx til: Pølseanretning, forretter, fisk eller som en aperitif
Serveres ved: Ca 12-14 grader
Økologisk: Nej

1
+
Tilføj til kurv