Fri fragt v/køb for min. 599 kr

Tilmeld nyhedsbrev her og få 10% rabat på første køb

Petit Chablis fra Ellevin i Bourgogne, Frankrig. 2022

179,00 kr.

Chardonnay fra Bourgogne
Petit Chablis fra Jean-Pierre og Alexandre Ellevin. Denne hvidvin er både elegant og kompleks og byder på en duft af bl.a. pære. En hvidvin du fx kan servere til en anretning med forskellige pølser, til fisk, en let forret - eller bare som et godt glas hvidvin.

Chablis ligger i den nordligste del af Bourgogne i Frankrig - i virkeligheden relativt tæt på Paris. Chablis er kendt for sine tørre hvidvine lavet på Chardonnay druen. Området er et såkaldt "koldt klima" inden for vinens verden, og vinene har derfor mere syre end en Chardonnay fra et varmere område. Chablis vine ligger typisk på ståltank og har en frisk og sprød stil. Petit Chablis er ligesom Chablis lavet på 100% Chardonnay - men ofte er den ikke helt så dyr som Chablis.

Den primære appellation Chablis AOC kom i 1938 og 6 år senere, i 1944, kom appellationen Petit Chablis. Generelt findes der 4 forskellige klassifikationer i Chablis, hvor den bedste er Chablis Grand Cru efterfulgt af Chablis Premier Cru, AOC Chablis og Petit Chablis.  

Duft- og smagsnoter:
Elegant og kompleks duft med noter af bl.a. pære.

Serveringsforslag:
Ellevins Petit Chablis kan både serveres som aperitif eller til lette forretter med fx fisk, skaldyr eller kylling. 

Specifikationer:
Land: Frankrig
Område: Chablis, Bourgogne
Druer: Chardonnay
Jordbund: Leret kalksten Kimmeridge
Alkohol: x% 
Serveres fx: Til lette retter med fisk, skaldyr eller kylling 
Serveres ved: 12 grader
Økologisk: Nej 
Indeholder sulfitter: Ja, alle vine indeholder sulfitter, da de opstår under fermenteringen

Til dig der gerne vil vide mere...
Den alkoholiske fermentering varer 15 dage og der anvendes 50% naturlig gær og 50% industrielt gær. Vinen gennemgår også Malolaktisk conversion for at raffinere vinens syre. Vinen har ligget på ståltank og bærmen. 

1
+
Tilføj til kurv