Fri fragt v/køb for min. 599 kr

Tilmeld nyhedsbrev her og få 10% rabat på første køb

Mas Irene fra Parés Baltà, Penedès. Økologisk. 2019

239,00 kr.

Laves kun på de bedste årgange og i begrænsede mængder
Igen har Marta og Maria Elena fra Parés Baltå tryllet en virkelig lækker rødvin frem. Intens og kompleks fadlagret rødvin, som kun laves på de bedste årgange. Rødvinen Mas Irene er lavet på Merlot i kombination med Cabernet Franc, som sammen giver vinen rundhed, struktur samt lagringspotentiale. Bag vinen står vingården Parés Baltà, som ligger i Penedès i Catalonien - en vingård der både producerer vine og Cava'er i høj kvalitet. Bag vinene hos denne økologiske og biodynamiske vingård står to kvindelige winemakers, der har fokus på tradition og nytænkende idéer i deres vinproduktion.

Druerne til vinen er håndhøstede og transporteres til vinkælderen i små bokse, for at undgå at de bliver mast og dermed begynder at oxidere. Når druerne kommer til vinkælderen gennemgår de først kold pre-fermentation for at udtrække både farve og aroma i vinen - og herefter fermenteres druerne separat hvorefter druerne igen gennemgår en yderligere maceration. Afslutningsvist lagrer vinen på nye franske fade i nogle måneder. 

Mas Irene er en rødvin, der kun laves på de bedste årgange og i begrænsede mængder - og så er den i øvrigt opkaldt efter et familiemedlem og dedikeret til hende og alle kvinder, der lige som hende, forfølger deres drømme. 

Duft- og smagsnoter
Mas Irene er en rødvin med en kraftig og intens duft. Duften er virkelig skøn med noter af bl.a. modne bær og lidt toast - en duft man har lyst til at dufte til igen og igen. Smagen er balanceret og her finder du bl.a. noter af skovbær, krydderier, lidt "grønlige" noter samt fad. Tanninerne er tydelige, så derfor er det en vin, vi ville servere til en kraftig ret. Vinen har ligeledes en god syre samt lang eftersmag. 

Serveringsforslag
Står der fx bøf, grillet kød, lam, oste-fondue, grillede grøntsager eller en kraftig ost på menu'en, så vil denne rødvin være et godt match.

Specifikationer
Land: Spanien
Område: Penedès, Catalonien
Druer: Cabernet Franc og Merlot
Farve: Mørk og intens
Alkohol: 13,5%
Serveres fx til: Kraftige retter, rødt og grillet kød, lam, kraftig ost, ostefondue, grillede grøntsager
Serveres ved: 15-18 grader - kan med fordel åbnes 1-2 timer før servering
Flaskestørrelse: 75 cl
Økologisk: Ja og biodynamisk
Vegansk: Ja

Læs mere om Parés Baltà her

1
+
Tilføj til kurv