Fri fragt v/køb af 6 valgfrie flasker

Tilmeld nyhedsbrev her og få 10% rabat på første køb

Bianco d'Altarocca Chardonnay IGT fra Cantina Altarocca i Umbrien, Italien. Økologisk. 2019

281,00 kr.

Lækker Chardonnay fra Orvieto i Umbrien
Denne italienske hvidvin er til dig, der elsker Chardonnay, og som gerne vil prøve en Chardonnay, som ikke kommer fra et af de klassiske "Chardonnay-områder".  Bianco d'Altarocca kommer fra Orvieto i Umbrien, som ligger i det centrale Italien. Umbrien er en spændende vinregion og støder op til bl.a. Toscana, som regionen tidligere har stået i skyggen af - og som den måske i virkeligheden stadig gør den dag idag. Men ikke desto mindre, så finder man et væld af spændende kvalitetsvine i Umbrien samt en smuk natur ligesom i nabo-regionen, Toscana. 

Bianco d'Altarocca er lavet på 100% Chardonnay, som iøvrigt også er hoveddruen i de kendte kvalitetshvidvine fra Bourgogne. Druerne til vinen er håndhøstede i de tidlige morgentimer - og høsten foregår typisk i løbet af den første halvdel af september. Vinen er modnet 6-7 måneder på nye franske egetræsfade og herefter 8-10 måneder på flaske inden vi kan få fornøjelsen af at smage denne skønne hvidvin. 

Duft- og smagsnoter:
Duftens kompleksitet er bemærkelsesværdig: Kompakt og dyb, med noter af krydderier og med søde strejf af træ. Smagen er blød og vedholdende med god aromatisk balance med behagelige strejf af moden, tropisk frugt. Vinen har en lang levetid og ifølge producenten forventes det, at den vil have en spændende udvikling over tid. 

Serveringsforslag:
Denne hvidvin kan serveres til mange forskellige retter. Den er ideel til hvidt kød som fx kylling og kalkun, fisk og skaldyr, friturestegte retter, ost - samt retter med trøffel.

Specifikationer:
Land: Italien
Område:Umbrien
Klassificering: Umbrien IGT
Druer: Chardonnay
Alkohol: 14% 
Serveres fx til lyst kød (kylling / kalkun), friturestegte retter, fisk, skaldyr, ost - samt retter med trøffel.
Serveres ved: 12-14 grader
Flaskestørrelse: 0,75 L
Økologisk: Ja
Indeholder sulfitter: Ja – de opstår naturligt under fermenteringen

1
+
Tilføj til kurv