Fri fragt v/køb for min. 599 kr

Tilmeld nyhedsbrev her og få 10% rabat på første køb

Electio fra spanske Parés Baltà, Penedès. Økologisk. 2020

349,00 kr.

Electio - The Chosen One
Electio fra spanske Parés Baltà laves kun på de bedste årgange og i begrænsede mængder. Vinen er lavet på Penedès' store drue, Xarello og resultatet er en delikat og kompleks hvidvin med masser af nuancer samt godt lagringspotentiale.  

Druerne kommer fra gamle stokke, der dyrkes økologisk og biodynamisk. De håndhøstes, så kun de bedste druer kommer med. Ved ankomst til vinkælderen macererer druerne forsigtigt i 4 timer og herefter presses de forsigtigt. Herefter fermenteres druerne på et mix af nye og 2. års franske og ungarnske fade. Når fermenteringen er afsluttet, lagrer vinen på de samme fade og på bærmen i nogle måneder. Generelt har Parés Baltà anvendt en minimal intervention i vinkælderen. 

Anmeldelser:
-Winemakeren bag Electio, Marta Casas, blev i starten af 2024 udnævnt som Årets Winemaker i Catalonien af Master of Wine, Tim Atkin og hans Catalanske team.
-Electio Vintage 2020: 92 pts i Guía Peñín

Duft- og smagsnoter:
Electio har en flot gylden farve. Vinen har noter af blomster, moden hvid frugt, nødder, et strejf af vanilje samt toastede noter. Smagen er frugtig med noter af bl.a. hvide frugter, citrus, lidt fad og nødder - og det kombineret med en dejlig og let cremet fylde. 

Serveringsforslag:
Du kan fx servere Electio til kylling, retter med stuvede grøntsager, grillet fisk. Det er en Gastronomisk vin, som vi anbefaler serveres til et måltid. 

Specifikationer:

Land: Spanien
Område: Penedès
Druer: 100% Xarello
Alkohol: 12,5%
Serveres fx til: Kylling, retter med stuvede grøntsager, grillet fisk
Serveres ved: 10-15 grader
Flaskestørrelse: 75 cl
Økologisk Ja og biodynamisk
Vegansk: Ja
Indeholder sulfitter: Ja, alle vine indeholder sulfitter, da de opstår under fermenteringen

Læs mere om Parés Baltà HER

1
+
Tilføj til kurv