Fri fragt v/køb for min. 599 kr

Tilmeld nyhedsbrev her og få 10% rabat på første køb

Brunello di Montalcino fra Tenuta Celestino Pecci, Toscana. 2019

475,00 kr.

Fantastisk glas Brunello
Klassisk Brunello af den virkelig gode slags. Vinen er intens og kompleks, den har en god balance med en god syre og tanninerne er pakket elegant ind i vinens skønne smagsnoter. 

Bag denne Brunello står Celestino Pecci, som tilbage i 1968 købte 40 Ha i den højtliggende del af området nord for Montalcino by - og her har han sammen med sin hustru, Idria, skabt vingården Tenuta Celestino Pecci - en vingård som arbejder efter økologiske principper (vinene er dog ikke certificerede). I dag er det deres datter, Tiziana, som primært driver produktionen vindere. 

Markerne er placeret så de vender syd-sydvest og står i ca 350 meters højde, hvilket giver en fordelagtig temperaturforskel mellem dag og nat, der er med til at give vinene mere friskhed - hvilket især er en fordel ved de varme årgange. Vingården høster druerne i hånden, hvorefter de afstilkes og presses blødt. Maceration og gæring foregår på ståltanke og herefter lagrer vinen i 36-40 måneder på forskellige størrelser slovenske egetræsfade. Afslutningsvist ligger vinen på flaske i minimum 6 måneder. Druerne er 100% Sangiovese - samme drue, som også udgør rygraden i nogle af Tosacans andre velkendte vine - nemlig Chianti

Duft- og smagsnoter:
Celestinos Brunello har en duft af mørke bær, fad, tobak, chokolade samt lidt jordede noter. Smagsmæssigt går de samme noter igen kombineret med en god balance, en fin syre samt elegante tanniner, der er rigtig godt integreret i vinen. 

Serveringsforslag:
Du kan fx servere denne rødvin til vildt, rødt kød, svampe, modne oste, kalv med kraftig sauce eller kraftige pastaretter.

Anmeldelser:
Årgang 2015: 
Wine Enthusiast: 91 
James Suckling: 97

Årgang 2012:
Wine Enthusiast: 92
Robert Parker: 91
James Suckling: 95

Specifikationer:
Land: Italien
Område: Toscana
Druer: Sangiovese
Serveres fx til: gryderet, vildt, lam, svampe, rødt kød, modne oste
Serveres ved: 15-18 grader
Alkohol: 15%
Flaskestørrelse: 75 cl
Økologisk: Nej
Kan gemmes: I op til ca 15-20 år
Indeholder sulfitter: Ja, alle vine indeholder sulfitter, da de opstår under fermenteringen

1
+
Tilføj til kurv