Fri fragt v/køb for min. 599 kr

Tilmeld nyhedsbrev her og få 10% rabat på første køb

Barolo DOCG, Dol Conte fra Ciabot, Piemonte. 2019

310,00 kr.

Et virkelig godt glas Barolo fra huset Ciabot
I italienske Piemonte betyder Ciabot et "lille skur" og er tit placeret midt i vinmarkerne til at opbevare forskellige materialer eller til at søge ly for vejret. Cantine del Ciabot ligger i Farigliano, Piemonte og har eksisteret siden 1896 og drives idag af 4. generation af familien Fia, som har været drevet af den samme vin-passion i mere end 100 år. Passionen for at tilbyde lækker vin til middagsbordene verden over. Vingården arbejder med klassiske druer fra Piemonte som fx Nebbiolo, Dolcetto og Barbera på den røde side - og laver også en lækkeklassisk Nebbiolo Langhe. Denne Barolo kommer fra området La Morra i Piemonte.

Duft- og smagsnoter:
Denne Barolo er frugtig, let krydret med noter af bl.a. kirsebær, fad samt et strejf af tobak og læder. I glasset er vinen lys med en let brunlig farve. Til at starte med er smagen blød og frugtig med med noter af kirsebær samt modne og tørrede frugter. Og så afsluttes den med tydelige tanniner i eftersmagen. Vinen har ligeledes en god syre. 

Serveringsforslag:
Du kan fx servere denne Barolo til vildt, grillet kød, en kraftig pastaret - fx med trøffel, svamperisotto. Servér gerne vinen til lidt kraftigere retter. 

Specifikationer:
Land: Italien
Område: Piemonte 
Appellation: DOCG
Druer: Nebbiolo 100%
Alkohol: x%
Serveres fx: Til pasta med trøffel, svamperisotto, vildt, grillet kød
Serveres ved: Ca 16 grader
Flaskestørrelse: 75 cl
Økologisk: Nej 
Indeholder sulfitter: Ja, alle vine indeholder sulfitter, da de opstår under fermenteringen

Til dig der gerne vil vide lidt mere...
Druerne til denne Barolo håndplukkes typisk i oktober. Efter de er blevet forsigtigt presset macererer de i 19 dage og fermenteringen startes i cement-tanke under kontrolleret temperaturer. Efterfølgende modnes vinen i store fade i 40 måneder - og herefter yderligere 6 måneder i flasken før den frigives.

1
+
Tilføj til kurv