Fri fragt
 v/køb af 6 valgfrie flasker

Tilmeld nyhedsbrev her og få 10% rabat på første køb

Økologisk Bourgogne fra Albert Bichot, Domaine Adélie. Mercurey "En Pierre Milley" 2018

289,00 kr.

Frisk og frugtig Pinot Noir fra Domaine Adélie i Mercurey, Bourgogne
Står menuen på fx fjerkræ, grillet kød eller ost, så kunne denne skønne Bourgogne være et godt glas vin at servere til. Rødvinen byder på en duft af vilde bær og fersken mens smagen er frugtig og fyldig med mineralsk eftersmag. Druerne kommer fra 30 år gamle vinstokke, som har stået på en sydvestvendt skråning ved byen Mercurey i Côte Chalonnaise. Rødvinen har lagret omkring 14 mdr. på egetræsfade.

Mercurey-rødvinene har en mørkere farve, mere fylde og kan lagres længere end de fleste vine fra Côte Chalonnaise. Mercurey har de optimale forhold i kombinationen af jord, højde og vejr. Selvom det er varmere her end i Côte de Nuits, så ligger Mercurey i en ca. 250-300m højde, som giver varme dage men kolde nætter til at køle stokkene af og sikre vinen den nødvendige syre og struktur. Da reglerne for appellationen i forhold til eks. druernes modenhed og udbyttebegrænsninger samtidig ligner mere reglerne for de mere anerkendte vine i Côte Nuits anses vinene fra Mercurey da også at være mere lig Côte Nuits end Côte Chalonnaise.

Fakta er dog at tilhørsforholdet til Chalonnaise trækker prisen ned og man kan derfor gøre nogle gode køb her til knap så høje priser som i Côte de Nuits.

Denne Bourgogne drikkes ung - men vil også udvikle sig i flasken i en 3-5 år

Karakteristika:
Druesorter: Pinot Noir
Farve: Flot rubinrød
Alkohol: 13,5%
Serveres ved: 17 grader
Serveres fx til: Grillet kød, grillet kylling, vildt fjerkræ eller lagrede oste
Økologisk: Ja

Til dig der gerne vil vide mere om producenten bag..
Bag denne rødvin står huset Domaines Albert Bichot, som har eksisteret siden 1831. Producenten ligger i vinregionen Bourgogne, der er kendt i hele verdenen for sine flotte rødvine og hvidvine. Domaines Albert Bichot er en stor og anerkendt producent, og har 6 forskellige estates i Bourgogne. I 2017 blev vingården kåret som "Red winemaker of the year 2017" i International Wine Challenge 2017 - en stor international konkurrence med mere end 14.000 vine. 

Målsætningen hos Albert Bichot er at videregive, via deres vine, en oplevelse af essensen af Bourgogne. I starten af 2000 gik vingården over til at dyrke vinstokkene økologisk og i 2014 modtog de deres økologiske certificering. 

Varen kan desværre ikke købes, da der ikke er flere på lager