Fri fragt i DK v/køb af 6 valgfrie flasker

Tilmeld nyhedsbrev her og få 10% rabat på første køb

Domaine Adélie, Mercurey "En Pierre Milley" 2018 - Bourgogne Økologisk

289,00 kr.

Frisk og frugtig Pinot Noir fra Domaine Adélie i Mercurey, Bourgogne

I næsen oplever man vilde bær og fersken mens smagen er frugtig og fyldig med mineralsk eftersmag. Druerne kommer fra 30 år gamle vinstokke som har stået på en sydvestvendt skråning ved byen Mercurey i Côte Chalonnaise. Den har lagret omkring 14 mdr. på egetræsfade.

Mercurey-rødvinene har en mørkere farve, mere fylde og kan lagres længere end de fleste vine fra Côte Chalonnaise. Mercurey har de optimale forhold i kombinationen af jord, højde og vejr. Selvom det er varmere her end i Côte de Nuits så ligger Mercurey i en ca. 250-300m højde som giver varme dage men kolde natter til at køle stokkene af og sikrer vinen den nødvendige syre og struktur. Da reglerne for appellationen i forhold til eks. druernes modenhed og udbyttebegrænsninger samtidig ligner mere reglerne for de mere anerkendte vine i Côte Nuits anses vinene fra Mercurey da også at være mere lig Côte Nuits end Côte Chalonnaise.

Fakta er dog at tilhørsforholdet til Chalonnaise trækker prisen ned og man kan derfor her gøre nogle gode køb til knap så udfordrende priser som i Côte de Nuits.

Karakteristika:
Druesorter: Pinot Noir
Farve: Flot rubinrød
Alkohol: 13,5%
Serveres fx til: Grillet kød, vildt fjerkræ eller lagrede oste
Økologisk: Ja
1
+
Tilføj til kurv