Elegant og sødmefuld Zinfandel fra Francis Ford Coppola
Amerikansk Zinfandel der er et godt eksempel på, hvor god druen er til at skabe vine med en fremragende intensitet og saftighed. Rødvinen er lavet på solmodne druer fra Dry Creek Valley i Sonoma.
Directors Cut serien er blandt de bedste vine hos Francis Ford Coppola Winery - og med denne rødvin, får du en elegant Zinfandel fra Sonoma Coast i Californien. Director's Cut serien henviser til en version af filmen The Godfather, som er blevet klippet efter instruktørens oprindelige version. Både denne Zinfandel og de andre vine i serien Director's Cut er vine, der udtrykker det terroir de har vokset i kombineret med nøje udvalgte druer. Selve labelen er også designet som en hyldest til Francis Ford Coppolas passion for filmkunstens verden - og selve labelen symboliserer en Zoetrope-Stribe, som er en forgænger for animation.
Når druerne er ankommet til vinkælderen gæres mosten på ståltanke og herefter lagrer vinen 15 måneder på franske og amerikanske egetræsfade - 30% er nye fade.
Duft- og smagsnoter:
Resultatet er en Zinfandel med intens duft af modne mørke frugter som fx blomme, kirsebær, skovjordbær og skovbær. Derudover er duften præget af dejlige krydderier, lidt vanilje, sødlig tobak og fad. Den intense duft går igen i smagen, hvor der er masser af intensitet og smag af modne mørke blommer kirsebær, skovbær, krydderi, fad, vanilje og sødlig tobak. Vinen er fyldig, med flot integrerede tanniner som føles helt fløjlsbløde - og så har rødvinen en lang eftersmag med en elegant fin sødme. Den høje alkoholprocent er ligeledes utrolig flot integreret i vinen.
Serveringsforslag:
Du kan fx servere Director's Cut Zinfandel som ledsager til barbecues, spareribs, andesteg og steak.
Specifikationer:
Land: USA
Område: Dry Creek, Sonoma - Californien
Druesorter: Zinfandel
Serveres ved: 15-18 grader
Serveres fx til: Barbecues, and, spareribs og en steak. Kan også nydes uden mad.
Alkohol: 16%
Økologisk: Nej
Indeholder Sulfitter: Alle vine indeholder sulfitter, da de opstår naturligt under fermenteringen