Fri fragt v/køb for min. 599 kr

Tilmeld nyhedsbrev her og få 10% rabat på første køb

Økologisk Gewürztraminer Spätlese fra Fitz-Ritter - Pfalz, Tyskland. 2021

209,00 kr.

Sød Spätlese fra VDP producenten Fitz-Ritter
Dürkheimer Abtsfronhof Gewürztraminer er en virkelig lækker Spätlese lavet af den tyske VDP-producent Fitz-Ritter fra Pfalz. Denne søde Spätlese byder på noter af tørrede frugter, blomster, tropisk frugt og kan fx serveres til lidt syrlige desserter som citronmousse, æblekage og æbletærte samt en frisk Cheese cake.

Anmeldelser:
Tidligere årgang (2019) har fået Guld-medalje ved Mundus Vini Biofach 2021 (The Grand International Wine Award)

Karakteristika:
Druesorter: 100% Gewürztraminer
Profil: Sød
Alkohol: 10,01 %
Serveres fx til: Syrlige desserter, æblekage, æbletærte, citronmousse, cheese cake - eller bare som et godt glas Spätlese til efter maden. 
Restsukker: 55,4 g/L
Økologisk: Ja

Lidt om tysk labeling og Spätlese
Grundet det kølige klima i Tyskland, kan de tyske vinbønder godt kæmpe med at få den ønskede modenhed af druerne. En stor del af terminologien omkring de tyske labels er bygget op omkring druernes modenhed på selve høsttidspunktet. Der findes 3 overordnede klassifikationer i Tyskland; Landwein, Qualitätswein og Prädikatswein. Herudover findes der også VDP-producenternes klassificeringer. For at komme i kategorien Prädikatswein, så skal druerne, ved høfttidspunktet, indeholde mere sukker, end druerne der klassificeres som Qualitätswein. Og kigger vi nærmere på Prädikatswein så er der herunder 6 kategorier, hvoraf Spätlese (som betyder sen høst) er én af dem. Selv om Spätlese måske typisk er kendt som en sød vin, så kan den ligesom Auslese og Kabinett også laves i en tør stil. 

1
+
Tilføj til kurv