Fri fragt v/køb af 6 valgfrie flasker

Tilmeld nyhedsbrev her og få 10% rabat på første køb

Saint-Joseph Les Rivoires fra De Boisseyt, Nord Rhône. 2018

449,00 kr.

Kompleks og et rigtig godt glas Syrah fra Nord Rhône
Domaine de Boisseyt i det Nordlige Rhône går mange år tilbage og drives idag af familien Decelle. Huset laver vine i 3 af Nord Rhônes appellationer, Côte Rotie, Condrieu samt Saint-Joseph. Der er begrænsede mængder af vin i den nordlige del af Rhône og karakteristisk er de meget stejle skråninger på op til 50%. Druerne til denne rødvin håndhøstes og kommer fra marken Les Rivoires, som ligger på stejle skråninger med udsigt ud over landsbyen Chavanay. Den er lavet på 100% Syrah. Vinen har ligget 22 måneder på egetræsfade, hvoraf 15% er nye fade. 

Appellationen Saint-Joseph ligger syd for 2 af de andre appellationer i Nord Rhône, Côte Rotie og Condrieu. Den ligger på den venstre bred af Rhône-floden og strækker sig fra Condrieu mod nord ned til Tournon mod syd. Det er en region, der er kendt for sine rødvine, som er lavet på Syrah - der laves dog oså en smule hvidvin i regionen. 

Duft- og smagsnoter:
En kompleks rødvin fra Saint-Joseph i Nord Rhône med en intens duft af bl.a. mørke bær inkl. mørke kirsebær og mørke blommer, hindbær, peber, krydderier samt lidt fad og lidt sødlig tobak. Smagen er elegant med noter af bl.a. mørke kirsebær, mørk blomme, krydderier, peber samt fad. Fadet er lidt mere tydelig i smagen end i duften. Vinen har en lang eftersmag og tanninerne er flot integrerede i vinene. Den høje alkohol er ligeledes meget flot integreret i vinen. 

Serveringsforslag:
Denne rødvin vil fx passe rigtig godt til en lækker saftig rød bøf (fx peber steak) eller en lammekølle med kartofler og rodfrugter.

Specifikationer:

Land: Frankrig
Område: Nord Rhône
Appellation: AOC Saint-Joseph
Druer: Syrah 100%
Alkohol: 15%
Serveres fx til: Rødt kød, peber steak eller lammekølle 
Serveres ved: 15-18 grader
Flaskestørrelse: 75 cl
Økologisk: Nej
Vegansk: Nej
Indeholder sulfitter: Ja, alle vine indeholder sulfitter, da de opstår under fermenteringen

1
+
Tilføj til kurv