Fri fragt v/køb for min. 599 kr

Tilmeld nyhedsbrev her og få 10% rabat på første køb

Orangevin Feteasca Regala fra La Sapata, Rumænien. Økologisk. 2022 / 2023

149,00 kr.

Orangevin fra Rumænien
Vingården La Sapata dyrker sine vinmarker økologisk og med respekt for naturen omkring markerne. Det er en vingård der ligger ligger i Donau-deltaet i den østlige del af Rumænien. Her er klimaet præget af kolde vintre og varme, tørre somre. Selv om rumænsk vin ikke er udbredt på vores breddegrader, så er det en nation med en lang tradition for vinproduktion - og du finder både druer som Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Gris og Welschriesling (ikke at forveklse med Riesling) samt lokale druer som fx Feteasca Regala, som er den mest almindelige lokale druesort.

La Sapatas orangevin er lavet på druen Feteasca Regala, som primært findes i Rumænien - men også i Slovakiet, Moldova, Ungarn og Østrig. Orangevin laves på hvidvinsdruer, hvor skallerne ligger og macererer med mosten således, at der trækkes farve og struktur ud i vinen. Hvor orange vinen bliver afhænger bl.a. af, den drue der er anvendt, da farven sidder i skallerne. Denne orangevin har en flot orange farve. La Sapatas orangevin har macereret 6 måneder på både skaller og kerner. 

Duft- og smagsnoter
La Sapatas Orangevin har en herlig aromatisk duft af blomster, stenfrugter og lidt citrus. I smagen er der mere "struktur" i vinen end duften måske ligger op til og så er der ligesom i duften frugtige og blomstrede noter. 

Serveringsforslag: 
Du kan fx servere denne orangevin som aperitif samt til fisk og lyst kød. 

Specifikationer:
Land: Rumænien
Område: Donau-deltaget
Druer: Feteasca Regala
Serveres fx: som aperitif, til fisk, kylling (lyst kød) 
Serveres ved: 7-10 grader
Økologisk: Ja
Indeholder sulfitter: Ja, alle vine indeholder sulfitter, da de opstår under fermenteringen

 

1
+
Tilføj til kurv