Fri fragt v/køb for min. 599 kr

Tilmeld nyhedsbrev her og få 10% rabat på første køb

Confluence fra Domaine Nigri i Jurançon

142,00 kr.

Virkelig spændende hvidvin fra Jurançon
Vi skal til det sydelige Frankrig og til et vinområde, som på ingen måde er særlig kendt på vores breddegrader her i Danmark. Vi skal til Jurançon i den sydvestlige del af Frankrig og ved Pyrenæerne, hvor vinstokkene ofte gror på stejle bjergskråninger. Her laver man typisk en tør hvidvin samt en sødlig én af slagsen og nogle af de anvendte druer i området er Gros og Petit Manseng. Her finder vi også Domaine Nigri, som ligger midt i Appellationen "Jurançon" og lige over for Pyrenæerne. Vingården har lige siden det 17. århundrede lavet tørre og søde Jurançon-vine og idag arbejder gården økologisk med det formål at have respekt for naturen, terroiret og omgivelserne. 

Hvidvinen her er lavet på en blanding af Gros Manseng, Camaralet og Lauzet - og så har vinen lagret i op til 6 måneder på bærmen. 

Duft - og smagsnoter
Denne hvidvin fra Domaine Nigri er generelt meget frugtig, floral og aromatisk. Af mere specifikke noter byder den på en duft af hyldeblomst, gule æbler, hvide blomster samt akaciehonning og passionsfrugt. Den har en rigtig god fylde samt smagsnoter af citrus og gule æbler samt florale noter. 

Serveringsforslag
Confluence kan med fordel serveres til retter som fx skaldyr, grillet fisk, en salat, pølse og gedeost. 


Specifikationer

Land: Frankrig
Område: Jurançon
Druer: 80% Gros Manseng, 10% Camaralet og 10% Lauzet
Farve: Lys med gyldne nuancer
Alkohol: 13,5%:
Serveres fx til: Skaldyr, grillet fisk, salat, gedeost, pølse
Serveres ved: 10-14 grader
Flaskestørrelse: 75 cl
Økologisk: Ja

1
+
Tilføj til kurv