Fri fragt v/køb for min. 599 kr

Tilmeld nyhedsbrev her og få 10% rabat på første køb

Burgos Porta - Priorat, Spanien

Økologisk producent i det smukke Priorat

Celler Burgos Porta er en økologisk producent, der ligger utrolig smukt i en dal i Priorat omkranset af stejle skråninger beklædt med vinstokke. For at komme til Burgos Porta kører man fra landsbyen Poboleda i ca 2-3 km på en lille grusvej i kuperet terræn, med stejle skrænter og en fantastisk udsigt.


Bag Burgos Porta står Salvador Burgos og hans kone Conxita Porta. Der er tale om en familievirksomhed med en lang tradition for fremstilling af vin - den går helt tilbage til begyndelsen af det 19. århundrede. Selve vingården, der hedder Mas Sinén, blev oprettet i det 17. århundrede og er en stenbygning omgivet af familiens vinmarker. Vinstokkene er plantet i skifer-jord på stejle skråninger og "terrasser", hvilket også betyder, at druerne høstes manuelt, da man ikke kan komme til med maskiner.


Alle vinene er økologiske

Cellar Burgos Porta frigav deres første økologiske vin i 2003 og er i dag stadig en af få producenter i Priorat, som har formået at forene en lang familietradition i fremstilling af kvalitetsvine med en ren økologisk filosofi. De svære forhold i Priorat-regionen kombineret med økologi og høje kvalitetskrav til afkastet fra vinstokkene giver dog et langt lavere høstudbytte end i flere andre vinregioner. Resultatet er derfor også en lille produktion af skønne økologiske vine.