Fri fragt v/køb for min. 599 kr

Tilmeld nyhedsbrev her og få 10% rabat på første køb

Vintage VDP Sekt Prestige, Chardonnay fra Fitz-Ritter i Pfalz. 2018. Økologisk

334,00 kr.

Virkelig lækker Sekt og godt alternativ til Champagne
Farven er mørk gylden og så er der masser af små fine bobler - lige som det skal være. Denne Sekt kommer fra VDP producenten Fitz-Ritter, som ligger i Pfalz i Tyskland - små 800 km syd for Danmark og tæt på den franske grænse. Hos Fitz-Ritter laver de både vin og Sekt - og deres Sekt-kellerei er det ældste i Pfalz og det 2. ældste i hele Tyskland. Hos Fitz-Ritter laves Sekt med 2. fermenteringen i flasken - ligesom Champagne og Cava. Denne Vintage Sekt har lagret i 36 måneder.

Duft- og smagsnoter:
Fitz-Ritters Sekt byder på en duft af citrus, æbler og et strejf af brioche. Smagsmæssigt går citrussen igen - og i eftersmagen kommer der også et strejf af marcipan. Boblerne har en god fylde samt en lidt cremet mousse.  

Serveringsforslag:
Du kan fx servere denne flaske bobler som aperitif når gode venner kommer på besøg - eller til lette forretter, østers, skaldyr samt ceviche.

Anmeldelser:
Falstaff Weinguide Deutchland 2023: 92 Points

Specifikationer:
Land: Tyskland
Område: Pfalz
Klassificering: VDP.SEKT.PRESTIGE
Druer: 100% Chardonnay  
Alkohol:12% 
Serveres fx som aperitif, lette forretter, ceviche, øster
Serveres ved: 8-10 grader
Flaskestørrelse: 75 cl
Økologisk: Ja
Type: Brut Nature: 
Indeholder sulfitter: Ja, alle vine indeholder sulfitter, da de opstår under fermenteringen

Til dig der gerne vil vide lidt mere...
Grundlæggeren af vingården, Johannes Fitz, gjorde oprør mod datidens myndigheder grundet manglende pressefrihed og øgede toldafgifter. Og under Hambach-festivalen i 1832, som var en demonstration for tysk frihed og demokrati, der ledte Johannes Fitz vinbønderne. Under protesten bar han det sorte flag for revolutionær protest med teksten "Vinbønderne skal sørge". Det endte med at han flygtede i eksil til Frankrig, hvor han brugte tiden på at lære at lave Champagne. Da han kom retur til Pfalz, led vinbønderne under stagnerende vinsalg og det var her, han fik idéen at bruge den viden, han havde tilegnet sig i Champagne, til at lave mousserende vine i Pfalz. Og kun 5 år senere, i 1842, modtog han den Bayerske krones guldmedalje - og Fitz-Ritters Sekt-kellerrei blev leverandør til det kongelige Bayerske hof. 

1
+
Tilføj til kurv