Fri fragt v/køb for min. 599 kr
Et fremragende glas fra Tokaras bedste druer
Hos Tokara finder du vine af høj kvalitet - en vingård med en virkelig imponerende lang række af virkelig flotte udmærkelser for deres vine. Vingården ligger på de øvre skråninger af bjerget Simonsberg med udsigt ud over False Bay og Table Mountain og tæt ved byen Stellenbosch i provinsen Western Cape.
Vingården er familjeejet og navnet kommer fra grundlæggerens børns navne, Thomas og Kara. Hos Tokara fokuserer de på to af verdens helt store druer, nemlig Sauvignon Blanc og Cabernet Sauvignon - og begge sorter indgår i deres 3 serier af vine;
- Tokara Premium Collection hvor druer fra forskellige sites anvendes
- Tokara Reserve Collection - her anvendes enkeltmarks-druer
- Tokara Directors Reserve - her anvendes de bedste druer og druer fra de mest udtryksfulde vinmarker
Druerne til Tokaras Directors Reserve kommer altså fra husets bedste marker - og fra marker der ligger på skråningerne på Simonsberg Mountain. Druerne er et blend af Cabernet Sauvignon, Petit verdot, Cabernet Franc, Merlot og Malbec - så et spændende blend af druer vi også kender fra Bordeaux. Vinen har samlet set ligget 22 måneder på fad - 44% nye franske fade, 33% 2. gangs fade og resten på ældre fade.
Anmeldelser af vintage 2020:
- Tim Atkin: 95 points
- James Suckling: 90 points
- Gilbert & Gaillard: Double Gold
Duft- og smagsnoter:
Tokaras Directors Reserve er en kompleks rødvin med en duft af fx sorte blommer, sorte kirsebær, brombær, tranebær, fad, læder, peber et strejf af mint der bidrager med lidt friskhed. I smagen er der igen sorte kirsebær, brombær, læder og fad. Tanninerne er kraftige men elegant integrerede, vinen er saftig og juicy med god syre samt en lang eftersmag.
Giver du vinen en masse luft inden servering - eller ved servering dagen efter "åbner" vinen sig meget mere og får meget mere duft - bl.a. en tydelig kød-præget duft kombineret med de mørke bær og de øvrige noter. Smagsmæssigt bliver vinen også mere "blød" når den har fået en mase luft.
Serveringsforslag:
For at få den største smagsoplevelse anbefaler vi, at den får flere timers luft inden servering. Du kan fx servere den til en saftig rød bøf - fx ribeye med bearnaise.
Specifikationer:
Land: Sydafrika
Område: Stellenbosch
Druer: 71% Cabernet Sauvignon, 13% Petit Verdot, 10% Merlot, 3%
Cabernet Franc, 3% Malbec
Alkohol: 14%
Serveres fx: Rødt kød - fx ribeye med bearnaise
Serveres ved: 15-18 grader
Flaskestørrelse: 75 cl
Økologisk: Nej
Indeholder sulfitter: Ja, alle vine indeholder sulfitter, da de opstår under fermenteringen
Til dig der gerne vil vide lidt mere...
Inden selve fermenteringen gennemgår vinen en kold macerations-proces i op til 5 dage og herefter går gæringen spontant igang. Under fermenteringen anvendes pump-overs og punch downs - bl.a. for at udtrække farve og tannin til vinen. Efter fermenteringen har vinen gennemgået malolaktisk conversion på træfade. Rødvinen er flasket uden fining og filtrering.