Fri fragt v/køb for min. 599 kr

Tilmeld nyhedsbrev her og få 10% rabat på første køb

Tokara Cabernet Sauvignon Reserve Collection, Stellenbosch. 2019

249,00 kr.

Fyldig og kompleks Cabernet Sauvignon fra sydafrikanske Tokara
Vi skal til Stellenbosch i Sydafkrika, hvor vi finder vingården Tokara, som laver fremragende vine - og som har fået mange virkelig flotte udmærkelser for deres vine. Vingården ligger tæt ved byen Stellenbosch i provinsen Western Cape. Den ligger på de øvre skråninger af bjerget Simonsberg med udsigt ud over False Bay og Table Mountain. 

Vingården er familjeejet og navnet kommer fra grundlæggerens børns navne, Thomas og Kara. Hos Tokara fokuserer de på to af verdens helt store druer, nemlig Sauvignon Blanc og Cabernet Sauvignon - og begge sorter indgår i deres 3 serier af vine; 

- Tokara Premium Collection hvor druer fra forskellige sites anvendes
- Tokara Reserve Collection - her anvendes enkeltmarks-druer
- Tokara Directors Reserve - her anvendes de bedste druer og druer fra de mest udtryksfulde vinmarker

Tokaras Cabernet Sauvignon Reserve Collection er således en enkeltmarks-vin og hvor druerne er blevet håndhøstede. Fermenteringen foregår på ståltanke samt på store træfade. Samlet set har vinen ligget 22 måneder på 48% nye franske fade - de øvrige 52% er på brugte franske fade.

Anmeldelser for vintage 2019:
Tim Aktin: 93 points
John Platter: 94 points

Duft- og smagenoter: 
Tokaras Cabernet Sauvignon er en kompleks rødvin med en duft af bl.a. mørke kirsebær, mørke blommer, krydderier, fad, læder, kandiserede frugter. I smagen går de samme noter igen kombineret med en god saftighed, tydelige tanniner samt en lang eftersmag. Vinen kan med stor fordel åbnes flere timer før servering. Serveres den dagen efter åbning er vinen mere "blød" på tanninerne - og så har den også udviklet "kød-agtige" noter. 

Serveringsforslag: 
Du kan servere rødvinen til lidt kraftigere retter - fx simreretter, en rød steak inkl. bøf bearnaise, grillet lam, flæskesteg.

Specifikationer:
Land: Sydafrika
Område: Stellenbosch
Druer: Cabernet Sauvignon 90%, Petit Verdot 10%
Alkohol: 14%
Serveres fx: Rødt kød, bøf bearnaise, simreretter, flæskesteg, grillet lam
Serveres ved: 15-18 grader
Flaskestørrelse: 75 cl
Økologisk: Nej
Indeholder sulfitter: Ja, alle vine indeholder sulfitter, da de opstår under fermenteringen

Til dig der gerne vil vide lidt mere:
Inden fermenteringsprocessen går igang anvendes der kold maceration i op til 5 dage. Fermenteringen er spontan fermentering og under fermenteringen anvendes både punch-down og pumpovers.  Vinen er flasket uden fining og med en let filtrering. 

1
+
Tilføj til kurv