Fri fragt v/køb af 6 valgfrie flasker

Tilmeld nyhedsbrev her og få 10% rabat på første køb

Tokaji Aszú 5 Puttonyos Sárga Borház. 2018

257,00 kr.

Forrygende dessertvin fra ungarske Domaine de Disznókö
Tokaji eller Tokaj, begge navne bruges for den smukke og historiske dessertvin fra det ungarske vinområde, Tokaj. 

Denne Tokaj Aszú er lavet af en blanding af 40% Furmint og 60% Zéta og karakteristisk for Tokaj generelt er, at den er lavet på druer, der er angrebet af ædelråd eller Botrytis, som det også kaldes. Druer som er angrebet af Botrytis har et naturligt højt indhold af sukker og syre, hvilket gør dem attraktive ift. at lave en sød dessertvin. Furmint er den mest anvendte drue i de søde Tokaj-vine, men producenterne anvender også nogle gange andre druer, ligesom i denne Tokaj, for fx at skabe en større aromatisk kompleksitet.

Inden for Tokaj findes der flere niveauer af sødme og til at vise dette bruger man, det der hedder Puttonyos. Så antallet af Puttonyos på flasken indikerer graden af sødme – jo flere Puttonyos jo mere restsukker pr liter. Denne Tokaj har 5 Puttonyos og det højeste er 6 Puttonyos. 

Dessertvinens duft- og smagsnoter
Domaine de Disznókö's forrygende Tokaj byder på en herlig smagsoplevelse – for kort sagt, så smager den bare virkelig godt. Duften er intens med noter af honning, tropisk og moden frugt, sirup, et strejf af vanilje samt oxiderede noter. Smagsmæssigt går noter som honning, moden frugt og sirup igen – men her er der også noter af tørrede abrikoser og nødder – og det kombineret med en passende cremet fylde. Smagsoplevelsen afsluttes med en god lang eftersmag.

Serveringsforslag
En så sød vin som Tokaj kan fx serveres til en dessert som en creme caramel, en sød cheese cake, tørret frugt, skimmelost som Roquefort, en fed foire gras – eller bare som et rigtig godt glas dessertvin oven på et godt måltid.

Anmeldelser
International Wine Challenge: Silver / 94 points

Specifikationer
Land: Ungarn
Område: Tokaj
Druer: 40% Furmint og 60% Zéta
Farve: Gylden
Alkohol: 12,5%
Serveres fx til: Søde desserter som creme caramel, sød cheesecake, tørrede frugter, fed foire gras samt skimmelost som Roquefort.
Serveres ved: 11-13 grader
Flaskestørrelse: 0,5 L
Økologisk: Nej

1
+
Tilføj til kurv