Fri fragt v/køb for min. 599 kr

Tilmeld nyhedsbrev her og få 10% rabat på første køb

Seasalter fra Groote Post Vineyards i Darling, Sydafrika. 2023

172,00 kr.
139,00 kr.

Fantastisk hvidvin fra Darling i Sydafrika
Seasalter er bare en helt igennem fantastisk hvidvin. Den kommer fra Darling i Sydafrika og er lavet på druerne Sauvignon Blanc og Semillion, som vi også kender det fra Bordeaux i Frankrig. Bag vinen står producenten Groote Post Vineyards, som ligger på Cape's vestkyst og i Darling hills - et område præget af et koldt klima inden for vinens verden. Vinen har bådet ligget på fad og på ståltank. 30% af Sauvignon Blanc er først fermenteret på fad og efterfølgende lagret på franske egetræsfade i 8 måneder. Resten har ligget på ståltanke med bærmen. 

Smags- og duft noter
Denne Sydafrikanske hvidvin har en intens og skøn duft med noter af fx hyldeblomst, gule æbler, stenfrugt, urter samt lidt tropiske noter som passionsfrugt. Smagsmæssigt går noter som stenfrugt igen, og det er bl.a. denne note som er fremtrædende i smagen efterfulgt af en mere citrusset eftersmag. Herudover er hvidvinen mineralsk, let krydret og så har den en fin fylde. Tager man en mundfuld, så hele mundhulen fyldes, så fornemmer man også, at vinen har en let cremet konsistens. 

Serveringsforslag 
Kan fx serveres til fisk og skaldyr, lyst kød. Hos Sømod Vine er den testet til Moules Frites, hvilket var et rigtig godt match. Herudover er det også et rigtig godt glas uden mad.

Specifikationer
Land: Sydafrika
Område: Stellenbosch, Darling Hills
Druer: 90% Sauvignon Blanc og 10% Semillon
Farve: Lys med gyldent skær
Type: Tør
Alkohol: 14%
Serveres fx til: Fisk, skaldyr, moules frites, lyst fjerkræ, salat og ost.  
Serveres ved: 10-13 grader
Flaskestørrelse: 0,75L
Økologisk: Nej
Indeholder sulfitter: Ja

Til dig der gerne vil vide lidt mere...
Stokkene til Seasalter blev plantet tilbage i 2001 og står i 250 m højde og sydvendt. Producenten bag vinen er som nævnt ovenfor Groote Post Vineyards, og winemakeren hedder Lukas Wentzel. 


1
+
Tilføj til kurv