Fri fragt v/køb for min. 599 kr

Tilmeld nyhedsbrev her og få 10% rabat på første køb

Bourgogne Santenay 1er Cru La Comme fra Madame Veuve Point. 2016

369,00 kr.

Pinot Noir fra et af de bedste områder i Santenay
Bourgogne Appellationen Santenay omfatter flere byområder og landsbyer og ligger i den sydlige del af Côte de Beaune og grænser bl.a. om til kommunerne Chassagne-Montrachet og Maranges. I Santenay produceres der primært rød Bourgogne. De bedste "Climats" (afgrænsede marker) er Les Gravières (Gravières er en reference til den stenede jordbund), Clos de Tavannes samt La Comme, hvor denne rødvin kommer fra. Stokkene til Madame Veuve Points Santenay 1er Cru står med sydøstvendt eksponering, i en jordbund af grus, mergel og kalksten og generelt i et favorabelt mikroklima for druerne. 

Bag denne 1er Cru fra Bourgogne står huset Madame Veuve Point, som repræsenterer en unik historie om en kvindelig winemaker, som i 1904 vandt den helt store pris ved verdensudstillingen i Saint Louis i USA. I dag drives huset af Gérialdine, som har overtaget efter sin tip oldemor og idag laver Madame Veuve Point mere end 30 AOP vine – og primært fra de mest kendte byer i Bourgogne. Vinene bliver vinificeret i Madame Veuve Points vinkælder i Beaune. 

Duft- og smagsnoter:
Denne 1er Cru fra Santenay har kompleksitet og flere lag af duft og smagsnoter. Vinen byder fx på noter som modne jordbær, moden blomme, lakrids, krydderier, skovbund, fad, læder samt lidt kødlige noter. Vinen er smooth med relativt bløde tanniner samt en god syre.

Serveringsforslag:
Du kan fx servere vinen til retter med svampe, moussaka, coq au vin, ost  

Specifikationer:
Land: Frankrig
Område: Bourgogne, Santenay
Druer: Pinot Noir
Alkohol: 13%
Serveres fx til: Svampebaserede retter, moussaka, coq au vin, ost
Serveres ved: 15-16 grader
Flaskestørrelse: 75 cl
Økologisk: Nej
Indeholder sulfitter: Ja, alle vine indeholder sulfitter, da de opstår under fermenteringen

1
+
Tilføj til kurv