Fri fragt v/køb for min. 599 kr

Tilmeld nyhedsbrev her og få 10% rabat på første køb

Riesling fra Groote Post, Darling Hills, Sydafrika. 2020

165,00 kr.

Riesling med duft af petroleum og krydderier
Vi skal til Sydafrika og Darling Hills - og her finder vi producenten Groote Post som står bag denne skønne Riesling. Darling Hills ligger i den sydvestlige del af vinregionen Swartland og har tidligere været kendt for sine Sauvignon Blanc vine, men producerer også idag en række andre vintyper. Selv om der er varmt i Sydafrika, så kan man godt dyrke Riesling, som kræver lidt køligere forhold. I Darling Hills afkøles druerne nemlig af den iskolde Atlanterhavsvind og det bevirker, at druerne gennemgår en langsom modningsproces - ideelt for udviklingen af druernes aromaer.  

Hos Groote Post står stokkene primært sydvendt på de øvre skråninger på Kapokberg og huset anvender kun de bedste druer til deres vine - resten af druerne sælges.

Duft- og smagsnoter:
Rieslingen har en intens duft af blomster, lime, grønne æbler, petroleum, krydderier - hvor især petroleum og krydderier er dominerende i duften. Vinen har en medium fylde med noter af lime, grønne æbler, citrusskal, grape, krydderier samt et strejf af petroleum. Vinen har også en god syre samt lang eftersmag

Serveringsforslag:
Du kan fx servere denne sydafrikanske Riesling til fisk og skaldyr, sushi, oste som ikke er alt for kraftige, salater og en tærte. 

Specifikationer:

Land: Sydafrika
Område: Darling Hills
Druer: Riesling 
Alkohol: 13% 
Serveres fx til: Ost, fisk og skaldyr, tærter, sushi
Serveres ved: 7-10 grader
Flaskestørrelse: 75 cl
Økologisk: Nej
Indeholder sulfitter: Ja, alle vine indeholder sulfitter, da de opstår under fermenteringen

Til dig der gerne vil vide lidt mere...
Når druerne til Groote Posts Riesling ankommer til vinkælderen fjernes stilkene og det er kun den såkaldte "free-run" juice, der anvendes til vinen - dvs. den fineste del af mosten. Selve fermenteringen er på ståltanke i 14 dage, hvorefter fermenteringen er stoppet ved at køle vinen ned til 6 grader. Resultatet er således også en hvidvin som har lidt restsukker, 6,7 g/L. Herefter har vinen ligget 2 måneder på bærmen med omrøring indimellem. 


1
+
Tilføj til kurv