Fri fragt v/køb for min. 599 kr

Tilmeld nyhedsbrev her og få 10% rabat på første køb

Ribera del Duero, RDR. 2018. Økologisk

539,00 kr.

Fantastisk vinoplevelse fra Ribera del Duero
Bag denne rødvin står vingården Dominio Romano, som også hører under Cusiné familien som driver vingårdene Parés Baltà i Penedès og Gratavinum i Priorat. Hos Dominio Romano har man en økologisk tilgang til dyrkning af vinstokkene og markerne dyrkes uden brugen af herbicider og pestisider. Blandt vingårdens vinmarker er der en vinmark, som stammer tilbage fra før Phyloxera. Det er sandsynligvis også en af de ældste vinmarker i regionen - og det er bl.a. fra denne mark at druerne til RDR kommer fra. Nogle af stokkene til RDR er 80 år gamle og nogle er helt op til 150 år gamle. 

RDR er lavet på 100% Tinto Fino - og det er også den drue som Dominio Romano fokuserer på. Tinto Fino er en klon af Tempranillo, som for mange mange år siden har tilpasset sig til det hårde klima og jordtypen i Ribera. Mange vil sige at Tinto Fino og Tempranillo er én af samme drue - men ifølge Dominio Romano, så har vingården observeret betydelige forskelle på de to drue-typer. Vingården har fx observeret at Tinto Fino er væsentligt mindre og klaserne er mere "ventilerede". Høstudbyttet er mindre, druerne mere kompakte og derudover er bladende og klaserne forskellige.

Vinen har ligget på franske og ungarnske fade i 13 måneder. Vinen er minimalt filtreret - og der kan derfor godt være lidt bundfald i flasken.  

Duft- og smagenoter:
Rødvinen RDR er en såkaldt meditationsvin, hvor man kan blive ved med at finde nye noter. Men helt overordnet, så har vinen en intens frugtig duft af mørke modne frugter som bl.a. mørke blommer, fad, balsamiske noter samt noter af kød. Vinen har en god balance og struktur samt en "ren" og frisk afslutning. Tanninerne er flot integrerede i vinen, men er stadig "tydelige". 

Serveringsforslag:
Du kan fx servere RDR til rødt kød og vildt.
 

Specifikationer:

Land: Spanien
Område: Ribera del Duero
Druer: 100% Tinto Fino 
Alkohol:14,5% 
Serveres fx til: Rødt kød, grillet kød, vildt
Serveres ved: 16-18 grader
Flaskestørrelse: 75 cl
Økologisk: Ja
Indeholder sulfitter: Ja, alle vine indeholder sulfitter, da de opstår under fermenteringen

Til dig der gerne vil vide lidt mere
Hos Dominio Romano står vinstokkene så tæt på jorden som muligt i form af "busk-stokke", for at beskytte sig selv mod frost om vinteren. Klimaet i Ribera del Duero går lige fra den ene yderlighed til den anden. Om vinteren kan temperaturen falde til -20-25 grader mens sommerperioden er varm og tør med temperaturer på ca. 25-35 grader.  

1
+
Tilføj til kurv