Fri fragt v/køb for min. 599 kr

Tilmeld nyhedsbrev her og få 10% rabat på første køb

Reverdito Barolo Cru Bricco Cogni DOCG. 2016

600,00 kr.

Saftig Enkelmarks Barolo
Reverditos Barolo Bricco Cogni laves på husets ældste vinstokke. Rødvinen har dybde og elegance og er samtidig læskende og saftig, som kendetegner Reverdito’s stil. Reverdito drives i dag af Michele Reverdito, som overtog domænet fra faren tilbage i 1999. Søsteren Sabina hjælper også til i kælderen og moderen og faren hjælper fortsat til i marken. Huset anvender miljøvenlige produktionsmetoder – her anvendes ikke insektgifte, pesticider eller kunstgødning.

Parcellen Bricco Cogni er placeret i det nordvestligste hjørne af La Morra kommune – og centralt i Barolo. Det var den første parcel, Michele's far Silvano købte og plantede i 1967. Parcellen er vestvendt, præget af mergel og står i 300 meters højde, hvor der både er god dræning af vand samt høj soleksponering. Druerne høstes i 20 kg. kasser, så de ikke mases inden de når vingården. Her bliver de afstilket og sorteret igen efterfulgt af gæring på ståltank og lagring på store gamle fade i 30 måneder.

Duft- og smagsnoter:
Rødvinen byder på noter af blåbær, sveske, lidt lakrids samt lidt jordede noter. Den har en fin syre og lidt tannin.

Serveringsforslag:
Du kan fx servere denne Barolo til fuglevildt inkl. and, stegt gås, kalvelever, svamperetter samt fåre- og gedeost, som ikke er alt for kraftige. 

Specifikationer:
Land: Italien
Område: Piemonte, Barolo
Druer: 100% Nebbiolo
Alkohol: 14,5%
Serveres fx til: Svamperetter, fuglevildt inkl. and og stegt gås, kalvelever, gedeost, fåreost

Serveres ved: 15-18 grader
Flaskestørrelse: 75 cl
Økologisk certificeret: Nej - men huset arbejder miljøvenligt
Indeholder sulfitter: Ja, alle vine indeholder sulfitter, da de opstår under fermenteringen

Til dig der vil vide lidt mere
Michele var primus motor i et lokalt projekt, der hedder "Green Experience": Et projekt der handler om at passe på miljøet og hvor de arbejder ud fra 10 forskellige regler inkl. "Eco-friendly and sustainable viticulture and productions" samt "Protection of biodiversity and of the natural environment". 

Varen kan desværre ikke købes, da der ikke er flere på lager