Fri fragt v/køb for min. 599 kr

Tilmeld nyhedsbrev her og få 10% rabat på første køb

Bourgogne Pommard "Les Charmots" 1er Cru fra Vaudoisey Creusefond. 2022

499,00 kr.

Lækker 1er Cru fra Pommard i Bourgogne
Bag denne 1er Cru står Domaine Vaudoisey-Creusefond som ligger i Pommard og i området Côte de Beaune. Pommard grænser op til Volnay og derfor skulle man måske tro, at stilen i Pommard minder om den mere "feminine" stil man finder blandt Volnay-vinene. Men jordbunden i Pommard er en helt anden end den man finder i Volnay og resultatet er generelt en mere kraftig, maskulin og "tanninrig" stil. Dog er der også stor forskel på markerne i Pommard - både ift jordbundstype og eksponering mod solen, hvilket betyder, at der også kan være stor forskel på vinene inden for Pommard. Pommard kan opdeles i tre områder og omfatter 28 Premier Cru. På lablen kan producenten tilføje, det der refereres til som Climat of Origin i forlængelse af Pommard eller Prommard Premier Cru - i dette tilfælde vil det være "Les Charmots". Der laves kun Pinot Noir vine under appellationen Pommard.  

Duft- og smagsnoter
Pommard "Les Charmots" har en duft af mørke bær, kirsebær, et strejf af jordbær samt noter som skovbund, læder og fad. Smagsmæssigt har vinen en rigtig god balance. Den smager af mørke kirsebær, den er krydret i eftersmagen og så har den en fin fylde og en god syre. 

Serveringsforslag:
Du kan fx servere denne Pommard til grillet kød, kød med sauce, lam, vildt eller ost. Åbnes gerne 4 timer før og dekanteres. 

Specifikationer:
Land: Frankrig
Område: Bourgogne
Appellation: Pommard 1er Cru
Druer: Pinot Noir

Serveres fx til: grillet kød, kød med sauce, vildt, lam, ost 
Serveres ved: 15-16 grader
Lagringspotentiale: 8-14 år fra høstår, afhængig af høstår og ved rette opbevaring
Flaskestørrelse: 75 cl
Økologisk: Nej
Indeholder sulfitter: Ja, alle vine indeholder sulfitter, da de opstår under fermenteringen

1
+
Tilføj til kurv