Fri Fragt v/køb for min 599 kr.
Elegant og virkelig godt glas fra Pommard i Bourgogne
Bag denne Premier Cru fra Bourgogne står Domaine Vaudoisey-Creusefond, som ligger i Pommard og i området Côte de Beaune. Pommard grænser op til Volnay og derfor skulle man måske tro, at stilen i Pommard minder om den mere "feminine" stil man finder blandt Volnay-vinene. Men jordbunden i Pommard er anderledes end den man finder i Volnay og resultatet er generelt en mere kraftig, maskulin og "tanninrig" stil. Dog er der også stor forskel på markerne i Pommard - både ift jordbundstype og eksponering mod solen, hvilket betyder, at der også kan være stor forskel på vinene inden for Pommard. Pommard kan opdeles i tre områder og omfatter 28 Premier Cru. På lablen kan producenten tilføje, det der refereres til som Climat of Origin i forlængelse af Pommard eller Prommard Premier Cru - i dette tilfælde vil det være "Epenots". Der laves kun Pinot Noir vine under appellationen Pommard.
Stokkene til Vaudoisey-Creusefonds Pommard Epenots blev plantet tilbage i 2005 og står i den nordlige del af Pommard. Druerne er vinificeret på fad og efterfølgende har rødvinen lagret på bærmen på fade - hvoraf 25% er nye fade. Den har lagret i 15 måneder på fad.
Duft- og smagsnoter:
Intens og elegant duft. Vinen har en herlig duft af røde og mørke kirsebær, skovjordbær kombineret med fad, jordede noter og et strejf af eukalyptus. Smagen er ligeledes intens med frugtige noter af mørke og røde blommer og kirsebær, skovjordbær kombineret med jordede noter, fad, krydderier. Derudover er den saftig og har en lang eftersmag samt elegante tanniner. Alt i alt en virkelig lækker og kompleks Bourgogne.
Serveringsforslag:
Passer rigtig godt til retter som fx coq au vin, vildt, svampebaserede retter.
Specifikationer:
Land: Frankrig
Område: Bourgogne
Druer: Pinot Noir
Alkohol: 13%
Serveres fx: Coq au vin, vildt, svamperisotto, svampebaserede retter
Serveres ved: 15-18 grader
Flaskestørrelse: 75 cl
Økologisk: Nej
Gemmes: Kan gemmes i 8-10 fra høstår
Indeholder sulfitter: Ja, alle vine indeholder sulfitter, da de opstår under fermenteringen