Fri fragt v/køb for min. 599 kr

Tilmeld nyhedsbrev her og få 10% rabat på første køb

Poivre de Mourvedre fra Allegria, Languedoc. 2020. Økologisk

199,00 kr.

Sydfranske pebernoter
Poivre de Mourvèdre er en spændende rødvin lavet på 100% Mourvèdre og kommer fra den lille økologiske producent Allegria, som ligger i Languedoc lige uden for byen Pezènas. Allegria ligger på et vulkansk spor som løber fra Clermont-Ferrand til Agde i syd - og denne jordbund bidrager med øget kompleksitet til husets vine. I Sydfrankrig ser man typisk druen Mourvèdre i et blend med Syrah og Grenache - det kan fx være i de velkendte Châteauneuf-du-pape vine eller andre vine fra Sydrhône. Men her har Allegria lavet en flot rødvin kun på Mourvèdre druen. 

Mourvèdre er en drue, der giver meget mørke vine, vine med tydelige tanniner og når druerne er godt modne kan de bidrager med noter som mørk moden frugt samt kødlige noter, som fx er værdsat hos mange topproducenter i Châteauneuf.

Duft- og smagsnoter:
Rødvinen har en kompleks og elegant duft med noter som fx mørke bær, et strejf af hindbær, lakrids, læder og lidt kødlige noter, lidt eucalyptus - og så selvfølgelig også peber noter. Vinen er saftig og har ligeledes noter af mørke bær og peber i smagen samt fad. Poivre de Mourvèdre er en tanninrig rødvin, men tanninerne er velintegrerede. 

Serveringsforslag:
Du kan fx servere denne kraftige rødvin til retter med rødt kød (fx pebersteak), grillet kød og et andebryst med ovenkartofler.

Specifikationer:
Land: Frankrig
Område: Languedoc-Roussilllon
Appellation: IGP Pays d'Hérault
Druer: 100% Mourvèdre
Alkohol: 14% 
Serveres fx til: Steak, pebersteak, grill, andebryst
Serveres ved: 15-18 grader - vi foretrækker den omkring de 15-16 grader
Lagring: Ved rette opbevaring kan den gemmes frem til ca. 2030
Økologisk: Ja
Indeholder sulfitter: Ja, alle vine indeholder sulfitter, da de opstår under fermenteringen

Læs mere om Allegria her:

1
+
Tilføj til kurv