Fri Fragt v/køb for min 599 kr.
Naturvin fra Bergamo i Italien
Bag vinen står den lille vingård Driadi, drevet af ægteparret Luciano og Gabriella. Vingården ligger langt fra alfavej - og er virkelig et besøg værd, hvis man er i nærheden. For at komme frem til Le Driadi kører man igennem et skovområde med meget små stier - og når man kommer frem på toppen af en bakketop, er det som om en ny verden åbner sig foran en. Her er den flotteste udsigt ud over en dal med vinmarker og i baggrunden ligger Bergamo på en bakketop hævet over landskabet. Her i denne lille smukke oase, finder vi huset Le Driadi, som kun laver naturvin og i meget begrænsede mængder.
Hos Driadi arbejdes der kun manuelt i marken – og i virkeligheden tillader vinmarkerne heller ikke en anden tilgang. Driadis vine laves som naturvine og der arbejdes også ud fra Biodynamiske principper og med så lav intervention som muligt, samt spontan fermentering. Hos Driadi finder du både vine lavet på klassiske internationale druer som denne rødvin, der er lavet på Merlot – men også vine lavet på druer som fx Bronner, Malvasia, Moscato Giallo.
Alto della Poiana er fermenteret på naturligt gær og har ligget på egetræsfade i et år inden vinen er blevet flasket. Herefter ligger den igen et par måneder inden den frigives. Merlot druerne der anvendes til denne rødvin kommer fra den del af husets Merlot-mark, der giver det laveste udbytte – og dermed også druer med den største koncentration.
Duft- og smagsnoter:
Denne naturvin fra Driadi byde på noter som fx frisk frugt, blomme samt lidt lakrids og peber. Tanninerne er velintegrerede, vinen har en god syre, der giver noget friskhed og struktur.
Serveringsforslag:
Du kan fx servere denne italienske Merlot til grill, grillede eller ovnbagte grøntsager, kylling
Specifikationer:
Land: Italien
Område: Bergamo
Appellation: Bergamasca IGT
Drue: Merlot
Alkohol: 14%
Serveres fx: Grill, grillede eller ovnbagte grøntsager, kylling
Serveres ved: 15-18 grader
Økologisk: Ja
Naturvin: Ja
Indeholder sulfitter: Ja, alle vine indeholder sulfitter, da de opstår naturligt under fermenteringen