Fri fragt v/køb for min. 599 kr

Tilmeld nyhedsbrev her og få 10% rabat på første køb

Pinot Gris fra Portlandia, Washington - Oregon. 2022

215,00 kr.

Pinot Gris fra Washington og Oregon
Washington er hjemstavn for en række meget forskellige vinområder. Der er ialt 20 AVAs i Washington, hvoraf 4 af dem går på tværs af Stater. Eksempler på disse 4 er Columbia Valley og Walla Walla, som er AVAs der deles med Oregon. Portlandias Pinot Gris kommer fra en af de AVAs, der går på tværs af Washington og Oregon. 

Alle druerne høstes om natten, hvor temperaturerne er lave og druerne mere faste i skindet. Druerne presses forsigtig om morgenen, hvorefter saften kommes på en tank, hvor den så "falder til ro" og hvor bundfaldet sætter sig. Herefter kommes druesaften på en ny ståltank, hvor en kold fermentering igangsættes. Fermenteringen foregår ved kolde temperaturer for at fastholde den friske frugt i den endelige vin. Vinen ligger på bærmen i 6 måneder på ståltanke og blendes herefter til den endelige vin med vinen fra Washington og Oregon. 

Duft- og smagsnoter: 
Portlandias Pinot Gris er en tør og sprød hvidvin med noter af fx citrus, pære, æble og stenfrugt. Hvidvinen er ligeledes mineralsk. 

Serveringsforslag:
Du kan fx serveres hvidvinen til retter som fisk og skaldyr, en pastaret, en vegetarret - og så kan vinen naturligvis også serveres som et godt glas uden mad.

Specifikationer:
Land: USA

Område: Washington, Oregon - USA
Druer: Pinot Gris
Alkohol: 13% 
Serveres fx: Til aperitif, fisk, skaldyr, pasta, vegetarret
Serveres ved: 7-10 grader
Flaskestørrelse: 75 cl
Økologisk: Nej
Indeholder sulfitter: Ja, alle vine indeholder sulfitter, da de opstår under fermenteringen

1
+
Tilføj til kurv