Fri fragt
 v/køb af 6 valgfrie flasker

Tilmeld nyhedsbrev her og få 10% rabat på første køb

Økologisk Amarone, Terra Venetica. 2015

289,00 kr.

Elegante aromaer og bløde tanniner
Med denne økologiske Amarone tager vi på en rejse tilbage i tiden - helt tilbage til oldtiden og den gamle Venetiske kultur, hvor man brugte de gamle venetiske skrift tegn bl.a. i det område hvor Amaronen kommer fra. Disse skrifttegn har man på denne fantastiske Amarone så brugt til at skrive Amarone på lablen.

Duft- og smagsnoter
I duften bliver vi her mødt af en skøn duft af modne frugter, krydderier og tobak. Smagen er rund og elegant med bløde tanniner - og de modne frugter går igen i smagen. 

Serveringsforslag
Amarone er en kraftig tør rødvin, som passer rigtig godt til kraftige retter. Du kan fx servere denne Amarone til gryderetter, vildt som fx and, rødt kød og kraftige oste. Og spørger du os, så vil det blive ekstra godt hvis der tilføjes lidt sødlige noter i retten eller i tilbehøret til at spille sammen med de lidt sødlige noter der er i Amarone - og som skyldes det ekstra sukkerindhold, druerne har fået under tørringsprocessen.  

Specifikationer
Land: Italien
Område: Valpolicella, Veneto
Appellation: DOCG
Farve: Ruby med et brunligt skær
Druer: Corvina, Rodinella og Corvinone
Alkohol: 15%
Serveres fx til: Gryderetter, rødt kød, vildt - fx and, ribs, kalv samt kraftige oste
Serveres ved: 18-20 grader
Flaske størrelse: 0,75 L
Økologisk: Ja
Indeholder sulfitter: Ja

Til dig der gerne vil vide lidt mere....
Druerne til denne økologiske Amarone håndhøstes og typisk i perioden midt september til starten af oktober. Herefter ligges druerne til tørre i 3 til 4 måneder. I løbet af disse måneder fjerner man alle eventuelle dårlige druer, og men de ligger til tørre reduceres druens indhold af syre og vand - og samtidig øges koncentrationen af druens sukkerindhold. druer der eventuelt må rådne er, at efter druerne er blevet høstet og tørret, fermenteres de langsomt. Skinkontakten kan vare i op til 2 måneder og herefter fadlagres den i 24 måneder

1
+
Tilføj til kurv