Fri fragt v/køb for min. 599 kr

Tilmeld nyhedsbrev her og få 10% rabat på første køb

Orangevin Tilamore fra Le Driadi, Bergamo. Naturvin. 2022

279,00 kr.

Orangevin fra italienske Bergamo
Le Driadis Orangevin er lavet på lokale druer som Bronner og Mosacto Giallo - en saftig og intens orangevin med masser af smag. Huset er en lille vingård drevet af ægteparret Luciano og Gabriella. Vingården ligger langt fra alfavej - og er virkelig et besøg værd, hvis man er i nærheden. For at komme frem til Le Driadi kører man igennem et skovområde med meget små stier - og når man kommer frem på toppen af en bakketop, er det som om en ny verden åbner sig foran en. Her er den flotteste udsigt ud over en dal med vinmarker og i baggrunden ligger Bergamo på en bakketop. Her i denne lille smukke oase, finder vi huset Le Driadi som kun laver naturvine og i meget begrænsede mængder. De har eksempelvis kun flasket 1000 flasker af deres orangevin for denne årgang. Huset anvender også nogle biodynamiske principper - fx i forbindelse med flaskning af vinen. 

Druerne til vinen høstes før daggry inden det bliver varmt således, der fastholdes så meget friskhed i druerne som muligt. Druerne Bronner og Mosacato Giallo er ikke druer, som vi hører så meget om på vores breddegrader - men Bronner er en drue, der fx er resistens overfor svampesygdomme på vinstokkene. Når druerne kommer til vinkælderen macererer de med skindet i 15 dage, for at trække farve og struktur ud i vinen. Selve gæringen foregår på druens eget gær. Processen foregår ved ukontrolleret temperaturer. Vinen har kun ligget på ståltank for at bevarer druernes friskhed og frugtighed. Derudover er vinen ikke klaret. 

Tilamóre betyder iøvrigt spindelvæv på Bergamos dialekt.  

Duft- og smagsnoter: 
Driadis orangevin har en fin lys orange farve og er samtid lidt uklar i glasset. Duften er intens med noter som fx blomster, citrus, grape, gule modne æbler - og lader du glasset stå lidt, så vinen lige bliver et par grader varmere, får vinen en lidt anderledes karakter med noter af bl.a. mandarin. Smagen er præget af citrus, grape og lidt mandarin kombineret med en forfriskende bitterhed i eftersmagen.

Serveringsforslag:
Du kan fx servere denne italienske orangevin til ost, salater - eller bare som en aperitif med lidt saltede snacks til.

Specifikationer:
Land: Italien
Område: Bergamo
Druer: Bronner og Moscato Giallo
Alkohol: 11% 
Serveres fx: Til ost, salat - og til aperitif med lidt saltede snacks 
Serveres ved: 10-12 grader
Økologisk: Ja - og naturvin
Indeholder sulfitter: Ja, alle vine indeholder sulfitter, da de opstår under fermenteringen

1
+
Tilføj til kurv