Fri fragt v/køb for min. 599 kr

Tilmeld nyhedsbrev her og få 10% rabat på første køb

Beaujolais Moulin à Vent - Les petits bois fra Domaine Bertrand. Økologisk. 2022

184,00 kr.

Fra Beaujolais i det sydlige Bourgogne
Denne Beaujolais har hverken fået sit navn fra en kommune, by eller mark - men fra en gammel vindmølle fra det 15. århundrede. Moulin-à-Vent ligger i den nordlige del af Beaujolais og er en af de 10 Cru'er, som du finder i Beaujolais. Druerne kommer fra et lille område i Moulin-à-Vent som hedder Les Petits Bois. Det er en rødvin du kan drikke idag eller også kan den gemmes i 6-8 år lidt afhængig af vintage året. Druerne er håndhøstede og sorteres både i vinmarken og i vinkælderen. Vinen har ligget 18 måneder på betontanke med det formål at beholde friskheden og frugtigheden i vinen. Hoveddruen i Beaujolais er Gamay-druen og Bertrands Moulin-à-Vent er også lavet på Gamay. 

Domaine Bertrand begyndte omlægning af produktionen til økologisk produktion i 2017 og i 2020 fik huset sin certificering. Huset har vine fra 6 forskellige kommuner i Beaujolais, som ligger i det sydlige Bourgogne. 

Duft- og smagsnoter:
Denne Beaujolais byder bl.a. på noter af røde kirsebær samt en dejlig krydret duft. Smagsmæssigt er den let, tør og dejlig saftig - og igen med krydrede noter samt en smag af røde kirsebær. En intens rødvin med tanniner som lige markerer sig.

Serveringsforslag: 
Du kan fx servere denne Beaujolais til kanin i sennepssauce, lasagne, gratin og Coq au vin.

Specifikationer:
Land: Frankrig
Område: Beaujolais
Appellation: AOP
Druer: Gamay
Alkohol: 12,5%
Serveres fx til: Kanin i sennepssauce, gratin, lasagne, Coq au vin - eller uden mad
Serveres ved: ca. 15 grader
Flaskestørrelse: 75 cl
Gemmepotentiale: 6-8 år
Økologisk: Ja
Indeholder sulfitter: Ja, alle vine indeholder sulfitter, da de opstår under fermenteringen

Til dig der gerne vil vide lidt mere...
Macerationen sker med hele klaser (Semi-Carbonic) og uden tilsatte sulfitter i 15 dage ved kontrollerede temperaturer på mellem 15-28 grader.

1
+
Tilføj til kurv