Fri fragt v/køb for min. 599 kr

Tilmeld nyhedsbrev her og få 10% rabat på første køb

Orangevin, Pinot Grigio fra Miklus Wine, Friuli. 2018

350,00 kr.

Unik og funky orangevin fra Friuli
En orangevin der nærmest er rød i farven og hører til i kategorien naturvin. Det er en meget vedholdende og kompleks vin og er især en vin for den trænede orangevins-gane. Derudover er det en orangevin med lang lagringspotentiale - ifølge producenten selv, kan den lagre i mere end 30 år, når den opbevares under de rette forhold. Druerne til vinen høstes manuelt og afstilkes. Herefter ligger mosten med drueskindet i 14 dage, hvor tankens øverste lag af skaller skubbes ned 3 gange dagligt. Efter macerationen presses druerne forsigtigt og herefter foregår den alkoholiske fermentering. Afslutningsvist lagrer vinen på bærmen og på franske egetræsfade i 2 år.

Bag orangevinen står en familie med stor passion og lang erfaring. I dag er det Mitja, der står i spidsen for vingården med hjælp fra sine forældre, Anna og Milan. Vingårdens historie starter tilbage i begyndelsen af 1900, hvor Ivan Miklus købte land til vindyrkning. Produktionen kom dog først rigtig igang omkring 1950'erne fra en lille garage og i 1990'erne blev garagen udvidet til en rigtig lille vinkælder. I 1997 udvidede huset endnu en gang, så den nu står med moderne udstyr. Vingården har i dag to serier af vine: Draga, der er husets friske og klassiske Friuli stil samt Miklus, som er mere naturvin / orangevin med lang macerationstid. 

Duft- og smagsnoter:
Miklus' orangevin bliver ved med at udfolde sig med en kompleks frugtig og floral duft kombineret med noter af fx hø og mandler. I smagen er vinen intens, tør og meget fyldig – og med sin helt egen karakter. 

Serveringsforslag:
Dette er helt sikkert en gastronomisk vin, som vi ville servere til lidt mad. Det kunne fx være røget skinke, grillet kød (både lyst og rødt) samt oste. 

Specifikationer:
Land: Italien
Område: Friuli
Druer: Pinot Grigio
Farve: Rødlig
Serveres fx til: Røget skinke, grillet lyst / rødt kød, ost. 
Serveres ved: 10-15 grader
Flaskestørrelse: 75 cl
Naturvin. Ja
Indeholder sulfitter: Ja, for en vin indeholder altid sulfitter, da de opstår under fermenteringen

1
+
Tilføj til kurv