Fri fragt v/køb af 6 valgfrie flasker

Tilmeld nyhedsbrev her og få 10% rabat på første køb

Monte do Carrapatelo fra Luis Duarte Vinhos, Portugal. 2022

149,00 kr.

Fra den anerkendte producent Luis Duarte i Portugal
Luis Duarte og hans kone driver i dag 2 vinhuse i Alentejo; Carrapatelo og Terra Calma. Luis har dyrket vin i mere end 30 år og er undervejs blevet kåret som Portugals bedste vinproducent hele 3 gange. Alentejo ligger i det sydøstlige Portugal og er Portugals største vinregion. Det er et uspoleret og tyndt befolket område, der også er kendt for produktion af kork men i særdeleshed også for fyldige og frugtige rødvine. 

Vingården ligger i Monte Do Carrapatelo tæt på Reguengos de Monsaraz og den store sø Alqueva omringet af olivenlunde. Jordbundsforholdene er rigtig gode for at dyrke vin - de er nemlig ikke særlig fertile og stokkene skal derfor arbejde ekstra hårdt for at få den næring og vand de har behov for - og det bidrager til større kompleksitet i vinene. Vingården anvender bæredygtige principper og ønsker at producere elegante vine som repræsenterer det terroir de kommer fra. Rødvinen er lavet på et blend af 3 typiske portugisiske rødvinsdruer; Aragonez, Alicante Bouschet og Touriga Nacional og har ligget på franske fade i 6 måneder. 


Duft- og smagsnote:
Vinen har en intens violet farve, en frugtig og krydret duft og en fyldig smag af moden frugt.

Serveringsforslag:

Du kan fx servere denne portugisiske rødvin til kraftige kødretter.

Specifikationer:

Land: Spanien
Område: Alentejo
Druer: Alicante Bouchet, Touriga Nacional og Aragonez  
Alkohol: 13%
Serveres fx til: Kraftige retter med rødt kød
Serveres ved: 15-18 grader
Flaskestørrelse: 75 cl
Økologisk: Nej
Vegansk: Nej
Indeholder sulfitter: Ja, alle vine indeholder sulfitter, da de opstår under fermenteringen


Til dig der gerne vil vide lidt mere....
Selv om Alicante Bouschet findes i Portugal, så er det altså en fransk krydsning af druerne Petit Bouschet og Grenache - og skabt af Henry Bouschet i anden halvdel af 1800-tallet. Det er en rød drue med rødt kød, hvilket er sjældent, da de fleste røde druer har lyst kød. Druen er frugtig og giver ofte noter som marmelade. 

1
+
Tilføj til kurv