Fri fragt v/køb for min. 599 kr

Tilmeld nyhedsbrev her og få 10% rabat på første køb

Monte do Carrapatelo fra Luis Duarte Vinhos, Portugal. 2022

149,00 kr.

Fra den anerkendte producent Luis Duarte i Portugal
Luis Duarte og hans kone driver i dag 2 vinhuse i Alentejo; Carrapatelo og Terra Calma. Luis har dyrket vin i mere end 30 år og er undervejs blevet kåret som Portugals bedste vinproducent hele 3 gange. Alentejo ligger i det sydøstlige Portugal og er Portugals største vinregion. Det er et uspoleret og tyndt befolket område, der også er kendt for produktion af kork men i særdeleshed også for fyldige og frugtige rødvine. 

Vingården ligger i Monte Do Carrapatelo tæt på Reguengos de Monsaraz og den store sø Alqueva omringet af olivenlunde. Jordbundsforholdene er rigtig gode for at dyrke vin - de er nemlig ikke særlig fertile og stokkene skal derfor arbejde ekstra hårdt for at få den næring og vand de har behov for - og det bidrager til større kompleksitet i vinene. Vingården anvender bæredygtige principper og ønsker at producere elegante vine som repræsenterer det terroir de kommer fra. Rødvinen er lavet på et blend af 3 typiske portugisiske rødvinsdruer; Aragonez, Alicante Bouschet og Touriga Nacional og har ligget på franske fade i 6 måneder. 


Duft- og smagsnote:
Vinen har en intens violet farve, en frugtig og krydret duft og en fyldig smag af moden frugt.

Serveringsforslag:

Du kan fx servere denne portugisiske rødvin til kraftige kødretter.

Specifikationer:

Land: Spanien
Område: Alentejo
Druer: Alicante Bouchet, Touriga Nacional og Aragonez  
Alkohol: 13%
Serveres fx til: Kraftige retter med rødt kød
Serveres ved: 15-18 grader
Flaskestørrelse: 75 cl
Økologisk: Nej
Vegansk: Nej
Indeholder sulfitter: Ja, alle vine indeholder sulfitter, da de opstår under fermenteringen


Til dig der gerne vil vide lidt mere....
Selv om Alicante Bouschet findes i Portugal, så er det altså en fransk krydsning af druerne Petit Bouschet og Grenache - og skabt af Henry Bouschet i anden halvdel af 1800-tallet. Det er en rød drue med rødt kød, hvilket er sjældent, da de fleste røde druer har lyst kød. Druen er frugtig og giver ofte noter som marmelade. 

Varen kan desværre ikke købes, da der ikke er flere på lager